Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

2024-11-25 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai
Česnakinė morkų užtepėlė keptai duonai – gardus ir sotus užkandis, tinkantis įvairioms progoms.

Ryškios morkos derinamos su aromatingais svogūnų laiškais, česnaku ir sūriu, kurie suteikia užtepėlei pikantiškumo. Smulkiai supjaustyti mėsos gabaliukai praturtina skonį, o viską apjungia švelnus majonezo padažas su prieskonių akcentais.

Užtepėlė puikiai dera su traškia, keptuvėje apskrudinta duona, kuri suteikia šiam užkandžiui ne tik tekstūros, bet ir papildomo aromato. Tai greitai paruošiamas patiekalas, kuris džiugins visus.

Redaktorės Vaidos komentaras - vietoje fermentinio sūrio galite naudoti kietąjį, tuomet gausite kiek sodresnio skonio užtepėlę. Jeigu norisi šiek tiek lengvumo, dalį majonezo galima pakeisti graikišku jogurtu. O jeigu norisi aštriau, drąsiai naudokite didesnį kiekį česnakų. 

Ingredientai

    • Morkos: 2 vnt. 
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Rūkyta kiaulienos nugarinė: 50 g
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • Majonezas: 2 valg. š. 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Duona: patiekti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas sutarkuoti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Prie morkų sudėti smulkiai tarkuotą sūrį.
  3. 3. Nugarinę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti prie morkų.
  4. 4. Svogūnų laiškus ir česnakus labai smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį prie kitų produktų.
  5. 5. Įberti druskos, pipirų, sudėti majonezą. Viską gerai išmaišyti.
  6. 6. Duonos riekeles supjaustyti plačiomis juostelėmis ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
  7. 7. Ant traškios duonos dėti paruoštos morkų užtepėlės.
  8. 8. Patiekti ir skanauti!
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Vyriškas gimtadienio tortas
(2)