Lipnūs vištienos sparneliai su padažu kepti orkaitėje

Autorius apie receptą

Šis padažas prie vištienos sparnelių gaunasi tiesiog tobulas - tirštas, aštrus, turintis saldumo bei malonios rūgštelės. Pagaminti viską labai paprasta, tai pavyks padaryti net virtuvės naujokams.

Mano vyrui šie vištienos sparneliai skaniausi su šalto alaus bokalu. O aš juos skanauju tiesiog vienus, vis pamirkydama į padažą.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje farino cukraus galima naudoti rudą cukrų arba agavų sirupą, kuris suteiks šiek tiek kitokį saldumo atspalvį.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti naminiu pomidorų tyre arba kokybišku pomidorų pastos ir vandens mišiniu.
  • Čili padažą galima keisti sriracha, harissa arba bet kuriuo kitu aštriu padažu pagal skonį.
  • Citrinos sultis galima keisti laimo sultimis – jos suteiks ryškesnio rūgštumo.
  • Vietoje kukurūzų krakmolo galima naudoti bulvių krakmolą arba tapijokos krakmolą.
  • Sviestą galima keisti kokybišku alyvuogių aliejumi, jei norite lengvesnės versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant sparnelius, juos verta bent 30 minučių palaikyti kambario temperatūroje – taip jie iškeps tolygiau.
  • Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5 minutes kepkite orkaitėje su grilio (grill) funkcija.
  • Padažą virkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kad neprisviltų.
  • Nepamirškite paragauti padažo prieš pat patiekimą – skonis gali būti koreguojamas pagal jūsų asmeninius pomėgius.
  • Jei norite ypač lipnių sparnelių, galima juos du kartus apvoliojus padaže trumpam pakepti orkaitėje.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: šlakelio
    Padažui:
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 100 gramų
    • čili padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • farino cukrus: 30 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 citrinos
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištos sparnelius nusausiname su popieriniu rankšluosčiu. Apibarstome su druska, maltais juodaisiais pipirais, aliejumi bei išmaišome.
  2. 2. Sudedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  3. 3. Padažas: Į prikaistuvį sudedame sviestą, pomidorų padažą, čili padažą, farino cukrų, išspaustas citrinos sultis, medų, išmaišome bei verdame ant vidutinės ugnies kažkur 10 minučių. Būtinai paragaujame bei padidiname produktų kiekius, jei trūksta aštrumo, saldumo ar rūgštelės.
  4. 4. Puodelyje sumaišome vandenį bei kukurūzų krakmolą. Supilame į padažą ir kai tik sutirštės, išjungiame ugnį.
  5. 5. Sparneliams likus kepti maždaug 10 minučių iki pabaigos, juos apvoliojame padaže bei vėl kišame į orkaitę. Galime daryti ir kitaip - iškeptus sparnelius, apvolioti padaže bei patiekti, nekepant orkaitėje. Skanaus!

Atsiliepimai

Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)