Autorius apie receptą
Šis padažas prie vištienos sparnelių gaunasi tiesiog tobulas - tirštas, aštrus, turintis saldumo bei malonios rūgštelės. Pagaminti viską labai paprasta, tai pavyks padaryti net virtuvės naujokams.
Mano vyrui šie vištienos sparneliai skaniausi su šalto alaus bokalu. O aš juos skanauju tiesiog vienus, vis pamirkydama į padažą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje farino cukraus galima naudoti rudą cukrų arba agavų sirupą, kuris suteiks šiek tiek kitokį saldumo atspalvį.
- Pomidorų padažą galima pakeisti naminiu pomidorų tyre arba kokybišku pomidorų pastos ir vandens mišiniu.
- Čili padažą galima keisti sriracha, harissa arba bet kuriuo kitu aštriu padažu pagal skonį.
- Citrinos sultis galima keisti laimo sultimis – jos suteiks ryškesnio rūgštumo.
- Vietoje kukurūzų krakmolo galima naudoti bulvių krakmolą arba tapijokos krakmolą.
- Sviestą galima keisti kokybišku alyvuogių aliejumi, jei norite lengvesnės versijos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš kepant sparnelius, juos verta bent 30 minučių palaikyti kambario temperatūroje – taip jie iškeps tolygiau.
- Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5 minutes kepkite orkaitėje su grilio (grill) funkcija.
- Padažą virkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kad neprisviltų.
- Nepamirškite paragauti padažo prieš pat patiekimą – skonis gali būti koreguojamas pagal jūsų asmeninius pomėgius.
- Jei norite ypač lipnių sparnelių, galima juos du kartus apvoliojus padaže trumpam pakepti orkaitėje.
Atsiliepimai