Liulia kebabai - tai autentiško skonio Artimųjų Rytų patiekalas, kuris mūsų virtuvėse tampa vis populiaresnis. Šis receptas leidžia pasigaminti sultingus, aromatingus kebabus namuose, naudojant orkaitę vietoj tradicinio grilio. Šie minkšti, prieskoniais praturtinti kebabai puikiai dera tiek šventiniam stalui, tiek kasdienėms vakarienėms. Jie patrauklūs ne tik dėl savo išskirtinio skonio, bet ir dėl paprasto gaminimo proceso. Liulia kebabai savo šaknis turi Vidurio Azijos virtuvėje, kur jie tradiciškai gaminami ant atviros ugnies. Šis receptas pritaikytas moderniai virtuvei, išsaugant autentišką skonį, bet padarant gaminimo procesą prieinamesnį. Tobulas balansas tarp švelnaus mėsos skonio ir ryškių prieskonių - tai, kas padaro šį patiekalą nepamirštamu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Maltai mėsai galite naudoti jautienos, ėrienos arba kiaulienos faršą, arba jų mišinį. Labai tinka 50% jautienos ir 50% ėrienos derinys, suteikiantis ypatingą skonį. Jei neturite šviežio svogūno, galite naudoti svogūnų miltelius (1 valgomasis šaukštas). Vietoj kukurūzų krakmolo tinka ir bulvių krakmolas. Neturint kumino ar kalendros, galima naudoti garam masalą arba papriką. Prieskonių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai
Norint, kad kebabai būtų ypač sultingi, rinkitės faršą su didesniu riebalų kiekiu (apie 20%). Prieš kepimą kebabai būtinai turi pabūti šaldytuve - taip jie geriau išlaikys formą. Mediniai iešmeliai prieš naudojimą turėtų būti mirkomi vandenyje bent 30 minučių, kad nekeptų orkaitėje. Jei norite traškesnių kebabų, paskutines 5 minutes galite kepti įjungę ventiliatorių. Patiekite iškart iš orkaitės, kol karšti.