Autorius apie receptą
Labai skanūs sultingi kiaulienos karbonadai iš faršo - šie paprasti ir greitai paruošiami mėsos blyneliai puikiai tiks kaip sotus pagrindinis patiekalas. Galima ginčytis dėl jų pavadinimo, tačiau nenuginčija yra tai, kad šis patiekalas labai gardus ir tikrai patiks visiems mėsos patiekalų mėgėjams. Plonai suformuota mėsa leidžia greitai ir tolygiai iškepti, išlaikant sultingumą viduje ir traškią plutelę išorėje. Apvoliojimas miltuose ir kiaušinyje suteikia papildomo skonio bei tekstūros, todėl blyneliai tampa ypatingai gardūs. Patiekiant jie dera su šviežiomis daržovėmis,
morkų salotomis,
bulvių koše ar kitu mėgstamu
garnyru, suteikdami klasikinį, naminio skonio pojūtį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos faršą galima pakeisti vištienos arba kalakutienos faršu, jei norite liesesnio varianto.
- Kiaušinį galima pakeisti dviem šaukštais grietinės ar natūralaus jogurto, jei norite švelnesnės tekstūros.
- Miltus galima keisti džiūvėsėliais ar avižiniais miltais – suteiks papildomos traškios tekstūros.
- Aliejų galima rinktis pagal skonį – tinka saulėgrąžų, rapsų, alyvuogių ar net lydytas sviestas.
- Druską ir pipirus galima papildyti česnakų milteliais, malta saldžiąja paprika ar džiovintomis žolelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Nepersistenkite su prieskoniais, kad neišryškėtų kotletams būdingas skonis – tik druska ir pipirai puikiai išryškina kiaulienos skonį.
- Karbonadus formuokite vienodo dydžio, kad keptų tolygiai ir neišsausėtų.
- Kepti reikia vidutinėje kaitroje, kad blyneliai gražiai apskrustų, bet nespėtų sudegti.
- Nenaudokite per daug aliejaus, kad patiekalas nebūtų per riebus – pakaks vos poros šaukštų.
- Galite ruošti ir orkaitėje, jei norite sveikesnio varianto – kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.
Atsiliepimai
AHA
Atsakyti
Manau
Roberta
Onute
Atsakyti
Jurgita Asadauskienė-Juškevičiūtė
Andzela
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Vilija
Jurgita Venclovaite
Atsakyti
Irma
Dale
🌺🌺
Atsakyti
Vvv
Atsakyti
Vita
Atsakyti
Dalia
Atsakyti
Akvilė
Atsakyti