Labai skanus sultingas kiaulienos karbonadas iš faršo (maltos mėsos)

Autorius apie receptą

Labai skanūs sultingi kiaulienos karbonadai iš faršo - šie paprasti ir greitai paruošiami mėsos blyneliai puikiai tiks kaip sotus pagrindinis patiekalas. Galima ginčytis dėl jų pavadinimo, tačiau nenuginčija yra tai, kad šis patiekalas labai gardus ir tikrai patiks visiems mėsos patiekalų mėgėjams. Plonai suformuota mėsa leidžia greitai ir tolygiai iškepti, išlaikant sultingumą viduje ir traškią plutelę išorėje. Apvoliojimas miltuose ir kiaušinyje suteikia papildomo skonio bei tekstūros, todėl blyneliai tampa ypatingai gardūs. Patiekiant jie dera su šviežiomis daržovėmis, morkų salotomis, bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru, suteikdami klasikinį, naminio skonio pojūtį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos faršą galima pakeisti vištienos arba kalakutienos faršu, jei norite liesesnio varianto.
  • Kiaušinį galima pakeisti dviem šaukštais grietinės ar natūralaus jogurto, jei norite švelnesnės tekstūros.
  • Miltus galima keisti džiūvėsėliais ar avižiniais miltais – suteiks papildomos traškios tekstūros.
  • Aliejų galima rinktis pagal skonį – tinka saulėgrąžų, rapsų, alyvuogių ar net lydytas sviestas.
  • Druską ir pipirus galima papildyti česnakų milteliais, malta saldžiąja paprika ar džiovintomis žolelėmis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Nepersistenkite su prieskoniais, kad neišryškėtų kotletams būdingas skonis – tik druska ir pipirai puikiai išryškina kiaulienos skonį.
  • Karbonadus formuokite vienodo dydžio, kad keptų tolygiai ir neišsausėtų.
  • Kepti reikia vidutinėje kaitroje, kad blyneliai gražiai apskrustų, bet nespėtų sudegti.
  • Nenaudokite per daug aliejaus, kad patiekalas nebūtų per riebus – pakaks vos poros šaukštų.
  • Galite ruošti ir orkaitėje, jei norite sveikesnio varianto – kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Ingredientai

    • Kiaulienos faršas: 500 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: šiek tiek
    • Aliejus (kepimui)
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į faršą įdėti druskos ir pipirų, daugiau nieko nedėti, nes skonis gausis kaip kotletų.
  2. 2. Tuomet iš faršo suformuoti burbuliukus, juos prispausti ranka, turi gautis ne plonesnis kaip pusės centimetro blynas, labai storo irgi daryti nereikėtų.
  3. 3. Tada gautą blyną apvolioti miltuose.
  4. 4. Paskui pamirkyti iš abiejų pusių išplaktame kiaušinyje.
  5. 5. Kepti ant keptuvės, kol abi pusės gražiai apskrus ir mėsa bus iškepusi.

Atsiliepimai

AHA

Tai panašu, kad čia šnicelis
Atsakyti

Manau

Į šnicelį dedasi juoda duona dar

Roberta

Ir svogūnas

Onute

Tai naturalus kotletai pagal receptura,norint tai patiekti kaip karbonada,reikia malti nugarine ir ikisti kauliuka del vaizdo
Atsakyti

Jurgita Asadauskienė-Juškevičiūtė

Tai kad kotletai būna storuliukai, o ne blynelio formos.

Andzela

Geriau mėsa kapoti peiliu, tada gal ir bus panašu į karbonadą.
Atsakyti

Aldona

Sis receptas nevertas demesio.
Atsakyti

Vilija

Verta,verta.Ne naujiena ir tikai lb skanu.Mėsą malti kuo stambiau .

Jurgita Venclovaite

O kiek laiko kepasi karbonatas?
Atsakyti

Irma

Kol gražiai pagels

Dale

Jei pats " kepasi", tai tiek, kiek jis nori keptis..😂

🌺🌺

Kam į mėsa dėti bulka krakmolą , kad daugiau 😀😀😀
Atsakyti

Vvv

O kam maltą mėsą susimalti patiems?
Atsakyti

Vita

Šnicelis ar kotletas tai gaminiai iš mėsos faršo, o karbonadas, tai iškepta tik tam skirta mėsa. Kiti mėsos kepiniai paprasčiausiai yra kepsniai.
Atsakyti

Dalia

O koks skirtumas kaip pavadino... ji karbonadais, jūs kepsniais, trečias kotletais... svarbiausia skonis😋👍
Atsakyti

Akvilė

man šitas receptas priimtinesnis, nemėgstu nei duonos maltinyje nei pyrago
Atsakyti
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu
(1)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)