Švediški mėsos kukuliai - tradicinis švedų virtuvės patiekalas, milžinišką populiariumą visame pasaulyje pelnęs švedų baldų prekybos tinklo IKEA dėka - būtent jie tiekiami prekybos centro valgyklose įvairiausiose šalyse. Jie minkšti, sultingi, nesudėtingai paruošiami ir puikiai tinka jaukiems šeimos pietums. Švediški kukuliai pelnytai užkariavo juos ragavusių širdis. Dažniausiai ruošiami iš maišytos mėsos - jautienos ir kiaulienos (būna ir vegetariškų ir net veganiškų alternatyvų), apkepami, o po to patroškinami gardžiame padaže. Paprastai tiekiami su bulvių koše ir dviem padažais, iš kurių vienas, švedijoje pamėgtas bruknių padažas (beje, skanu jį pakeisti ir spanguolių džemu). Šiuos kukulius mėgsta ir maži, ir suaugę. Kviečiame išbandyti šį puikų receptą namuose!