Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis (kefyro marinate)

2024-01-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis (kefyro marinate)
Autorius apie receptą

Šio triušio skonis be galo geras, todėl nusprendžiau, kad receptu tiesiog privalau pasidalinti ir su jumis. Mūsų šeimai itin patiko ir triušiui tiko kefyro marinatas. Tikrai vertas visos Jūsų dėmesio. Sakyčiau, kad ir mėsą šiek tiek suminkština, ir skonio papildomo suteikia. Tikrai nieko daugiau nelaukite ir imkitės gamybos. 

Ingredientai

    • triušio kumpeliai: 4
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kefyras: 300 mililitrų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • porai: 0,5
    • sultinys: 400 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • Persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 2
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia triušio kumpelius pabarstykite druska, pipirais ir susmulkintu česnaku.
  2. 2. Užpilkite kefyru ir įmaišykite garstyčias.
  3. 3. Palikite marinuotis maždaug 6-10 valandų.
  4. 4. Po to į troškintuvą dėkite triušio gabaliukus, susmulkintas daržoves, lauro lapus, persilado prieskonius, žiupsnį druskos. Užpilkite sultiniu bei grietinėle.
  5. 5. Kepkite įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 2 valandas.
  6. 6. Iškepusius kumpelius pabarstykite krapais.
  7. 7. Skanaukite su bulvių koše ir salotomis. :)

Atsiliepimai

Greta

Puikus receptas. Tik aš ji dar patobulinau. Apkepinau ant sviesto ir alyvuogių aliejaus daržoves ir triušį. Ir tada į puoda troškinti. Nuostabus patiekalas 😃
Atsakyti
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)
Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
(11)
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje
(1)
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)