Kiaulienos sprandinės šašlykas kefyro marinate, su baltu sausu vynu

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės šašlykas kefyro marinate, su baltu sausu vynu
Kiaulienos šašlykas kefyro marinate - tai klasikinis Lietuvos virtuvės patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas šiltuoju metų laiku. Šis marinavimo būdas užtikrina, kad mėsa tampa ypatingai minkšta ir sultinga. Kefyras natūraliai suminkština mėsos skaidulas, o prieskonių derinys suteikia nepakartojamą aromatą. Šis receptas yra ištobulintas per daugelį metų ir tapo daugelio šeimų tradiciniu patiekalu vasaros šventėms ir savaitgalio susibūrimams. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Kiaulienos sprandinę galima pakeisti kiaulienos nugarine.
  • Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba rūgpieniu.
  • Baltą sausą vyną galima pakeisti raudonu sausu vynu arba obuolių sidru.
  • Kalendrą galima pakeisti petražolėmis arba krapais.
  • Vietoje įprastų svogūnų galima naudoti raudonuosius svogūnus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą geriausia pjaustyti vienodo dydžio kubeliais (maždaug 3-4 cm), kad ji iškeptų tolygiai
  • Prieš kepant, mėsą būtina išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių anksčiau
  • Kepant ant žarijų, rekomenduojama palaikyti vidutinę temperatūrą
  • Prieš patiekiant, leiskite mėsai "pailsėti" 5-10 minučių

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės: 1 kilogramo
    • svogūnų: 5-6
    • kefyro: 0,5 litro
    • balto sauso vyno: 0,3 stiklinės
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • kalendros
    • prieskonių šašlykams

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, dėkite į didelį dubenį, apiberkite su druska bei gerai pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Berkite, pipirus, kalendrą, prieskonius šašlykams, pilkite kefyrą, sausą baltąjį vyną bei gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet kiaulienos sprandinę pjaustykite gabalais, dėkite į dubenį su marinatu, išmaišykite bei dar pamaigykite rankomis.
  4. 4. Kiaulieną palikite marinuotis per naktį.
  5. 5. Jeigu yra galimybė, dar kelis kartus išmaišykite.
  6. 6. Šašlykus kepkite ant žarijų, bet galima ir orkaitėje. Skanaukite!
Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai
(3)