Kiaulienos šašlykas kefyro marinate - tai klasikinis Lietuvos virtuvės patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas šiltuoju metų laiku. Šis marinavimo būdas užtikrina, kad mėsa tampa ypatingai minkšta ir sultinga. Kefyras natūraliai suminkština mėsos skaidulas, o prieskonių derinys suteikia nepakartojamą aromatą. Šis receptas yra ištobulintas per daugelį metų ir tapo daugelio šeimų tradiciniu patiekalu vasaros šventėms ir savaitgalio susibūrimams.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos sprandinę galima pakeisti kiaulienos nugarine.
- Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba rūgpieniu.
- Baltą sausą vyną galima pakeisti raudonu sausu vynu arba obuolių sidru.
- Kalendrą galima pakeisti petražolėmis arba krapais.
- Vietoje įprastų svogūnų galima naudoti raudonuosius svogūnus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Mėsą geriausia pjaustyti vienodo dydžio kubeliais (maždaug 3-4 cm), kad ji iškeptų tolygiai
- Prieš kepant, mėsą būtina išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių anksčiau
- Kepant ant žarijų, rekomenduojama palaikyti vidutinę temperatūrą
- Prieš patiekiant, leiskite mėsai "pailsėti" 5-10 minučių