Mėsos faršo kukuliai su išmirkytu batonu pomidorų padaže

Autorius apie receptą

Šiandien noriu parodyti Jums dar vieną būtą kaip visiškai nesunkiai ir iš nedaug ingredientų galima paruošti mėsos kukulius skaniame pomidorų padaže. Šiuos kukulius su išmirkytu batonu šį kartą gaminau iš kiaulienos faršo, bet esu visiškai tikrai, kad puikiai pavyktų ir gaminant vien iš jautienos faršo arba pasirinkus maišytą kiaulienos-jautienos faršą. Jeigu norite skanios ir lengvai pagaminamos vakarienės, imkite šį receptą, tikrai nenusivilsite! ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Šiame recepte naudojamas kiaulienos faršas, tačiau drąsiai galite eksperimentuoti ir naudoti jautienos faršą, vištienos faršą arba maišytą kiaulienos-jautienos faršą. Kiekvienas pasirinkimas suteiks patiekalui skirtingą skonį ir tekstūrą. 
  • Vietoje balto batono galima naudoti duoną ar bandelę be priedų. 
  • Pienui galima rinktis augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar avižų pieną
  • Pomidorų padažą galite pasigaminti patys iš šviežių pomidorų arba naudoti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą atskiedus vandeniu. 
  • Vietoje vandens patiekalas taps dar skanesnis, jei naudosite daržovių ar mėsos sultinį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Formuojant kukulius, rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu – taip faršas mažiau lips prie pirštų. 
  • Kukulius kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie gražiai apskrustų iš išorės, bet neiškeptų per greitai, išlikdami sultingi viduje. 
  • Prieš dėdami į padažą, nusausinkite perteklinį aliejų popieriniais rankšluosčiais. 
  • Padažą galite praturtinti pridėdami šviežių arba džiovintų žolelių – rozmarino, baziliko ar petražolių.
  • Troškinimo laiką galite pailginti iki 10-15 minučių, jei norite, kad padažas geriau įsigertų į kukulius ir jie būtų dar skanesni. 

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 450 gramų
    • prieskoniai maltai mėsai: pagal skonį
    • kiaušiniai: 1
    • piene išmirkytas batonas: 1 riekutės
    • aliejus: kepimui
    • pomidorų padažas: 100 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų (arba sultinio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pačioje pradžioje į faršą suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, įdėkite piene išmirkytą bei sutrupintą batono riekelę.
  2. 2. Viską ganėtinai gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet darykite mėsos kukuliukus bei iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  4. 4. Tada į puodą pilkite vandenį, pomidorų padažą, dėkite kukulius bei patroškinkite kažkur 5 minutes.
  5. 5. Garnyrui galite pasiruošti, tai ką labiausiai mėgstate. Mes patiekėme su bulvių koše bei raugintais agurkėliais ir konservuotais žirneliais. Skanaukite!

Atsiliepimai

Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže
(1)
Veršienos kotletai su padažu
(3)
Salotos su aviena
(1)