Garnyras prie keptų šonkauliukų

2021-12-18 Autorius oSkanu.lt

Garnyras prie keptų šonkauliukų
Daugeliui mano draugų kyla klausimas, koks gi garnyras labiausiai tinka prie keptų šonkauliukų. Ir aš galiu Jums labai lengvai pasakyti, kad šis mano derinys, apie kurį Jums šiandien papasakosiu yra pats geriausias ir nuostabiausias. Pasigaminsime tobulą česnakinį jogurto padažą, taip pat kopūstų salotas su morkomis (coleslaw) ir fantastiškai iškeptų bulvių skiltelių.

Toks garnyras tinka prie:
- keptų šonkauliukų kamado tipo kepsninėje;
- BBQ šonkauliukų keptų orkaitėje;
- keptų triušienos šonkauliukų;
- keptų avienos šonkauliukų;
- keptų jautienos šonkauliukų;
- jūsų mėgstamu būdu paruoštų šonkaulių;

Ingredientai

    Česnakiniam jogurto padažui:
    • graikiškas jogurtas: 4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • švieži krapai: 1 saujelės
    • druska
    • pipirai
    • citrinos sultys: šlakelio
    Kopūstų salotoms su morkomis (Coleslaw):
    • kopūstai: 0,5 (nedidelio)
    • morkos: 1 (didesnės)
    • citrinos: 0,5
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    Keptoms bulvių skiltelėms:
    • bulvės: 6 (vid. dydžio)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • kmynai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Česnakinis jogurto padažas: Į indelį dėkite jogurtą, įtarkuokite česnaką, dėkite susmulkintus krapus, berkite pagal savo skonį druskos bei pipirų, taip pat pagal skonį įspauskite citrinos sulčių.
  2. 2. Viską gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
  3. 3. Patarimas: Kuo ilgiau ši padažas pastovi, tuo jis tampa skanesnis, tad rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.
  4. 4. Kopūstų salotos su morkomis: Plonai supjaustykite kopūstą.
  5. 5. Morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  6. 6. Tuomet įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite citrinos sultis ir suberkite visus nurodytus prieskonius.
  7. 7. Po to maišykite rankomis, gerai paspausdami ir padaužydami, kad daržovės iš savęs išleistų kuo daugiau sulčių ir taptų kaip įmanoma minkštesnės, o skoniai susimaišytų tarpusavyje.
  8. 8. Pagamintas kopūstų ir morkų salotas laikykite kambario temperatūroje.
  9. 9. Patarimas: Kuo ilgiau šios salotos pastovi, tuo jos tampa skanesnės, todėl rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.
  10. 10. Orkaitėje keptos bulvių skiltelės: Bulves nuskuskite ir nuplaukite.
  11. 11. Tuomet supjaustykite jas skiltelėmis.
  12. 12. Po to sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais bei kmynais.
  13. 13. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol bulvių išorė bus gražiai apskrudusi, o vidus pilnai iškepęs.
  14. 14. Patarimas: Tokias bulves galite kepti ir kamado tipo kepsninėje.
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)