Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)

2020-06-02 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)
Toks graikiškas "Moussaka" mėsos apkepas skiriasi Lietuvoje įprastesnių apkepų su baklažanais. Jame yra naudojamos cukinijos, bet jeigu labiau mėgstate arba tiesiog baklažanus - galite lengvai dėti juos. Bet gaminant su cukinijomis jis gausis lengvesnis bei idealiai tiems kas laikosi keto dietos.

Šis mėsos apkepas yra lengvai pagaminamas, kvapnus ir nuostabus pasirinkimas vakarienei.

Jeigu kada teko lankytis Graikijoje, tai esu tikra, kad Jūsų akis turėjo užkliūti už šio patiekalo, nes tai yra jų nacionalinis patiekalas.

O dabar bėgam gaminti.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros
  3. 2. Tuomet gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus svogūnus bei česnakus, kol šie suminkštėja.
  4. 3. Tada įdėkite maltą jautieną ir kepinkite, kol mėsa beveik iškepa.
  5. 4. Sudėkite pomidorų padažą, prieskonius ir ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitinkite maždaug 15 minučių. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.
  6. 5. Per tą laiką, cukinijas supjaustykite griežinėliais ir išklokite jomis kepimo indo dugną.
  7. 6. Ant cukinijų dėkite dalį mėsos padažo, dalį rikotos sūrio, tada dar kartą cukinijos griežinėlius, mėsos padažo ir taip toliau. Ant viršaus privalo būti cukinijos.
  8. 7. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių.
  9. 8. Likus iki kepimo pabaigos apie 10 minučių, užberkite tarkuoto parmezano sūrio. Pabaikite kepti, patiekite ir skanaukite!
Vengriškas jautienos guliašas
(30)