Kokybiškai pagamintas burgeris (mėsainis) labai lengvai gali tapti vienu iš pačių skaniausių vasaros griliaus patiekalų. Bet žiūrint iš kitos pusės, jį sugadinti yra ganėtinai lengva! Tad šį kartą labai noriu pasidalinti su Jumis patarimais, kaip pasigaminti tikrai kokybišką mėsainį + klasikiniu burgerio receptu, kai nesinori eksperimentų arba kažkokių gurmaniškų skonių, o norisi suvalgyti tikrai kokybišką mėsainį.
Kokybiško mėsainio patarimai:
- Renkamės tik pačias kokybiškiausias bandeles. Mano pačios geriausias pasirinkimas -
Brioche bandelės. Tai yra ypatingo, šiek tiek salstelėjusio skonio, labai minkštos bei purios bandelės. Seniau jas buvo įmanoma įsigyti tik specializuotuose kepinių kepyklėlėse, bet šiai dienai daug paprasčiau - Brioche mėsainių bandeles įmanoma rasti prekybos centruose. Aišku, jei turite laiko, geriausia kepame šias bandeles patys!
- Nepamirštame, kad kepant faršą, jis susitraukia iš pločio ir paauga į aukštį. Tad iš žalios mėsos būtinai formuojame didesnį plokščią "blyną" - mažiausiai keliais centimetrais platesnį nei bandelės. Tada iškepusi mėsa gausis bandelės dydžio. Prieš kepdami mėsą palaikome ją kambario temperatūroje, kad nebūtų ką tik ištraukta iš šaldytuvo. Taip pat - būtinai neperkepame, nes kitaip mėsa bus ne minkšta bei sultinga, o kieta.
- Nepersistengiame su įvairiausias padažais, kad jie neužgožtų visų kitų skonių. Didesnį padažo kiekį tepame ant apatinės bandelės, tada valgant jis nevarvės ir bus valgyti daug patogiau.
Mėsainio "sulipinimo" taisyklės:
- apatinė bandelė, tada padažas, iškepta mėsa, sūris (ant dar šiltos mėsos, kad spėtų išsilydyti), mėgstamos daržovės ir viršutinė bandelė (su minimaliai užteptu padažu).