Tarybiniai mėsos tefteliai su ryžiais, grietinės, majonezo ir pomidorų padaže - tai autentiškas sovietinės virtuvės šedevras, kuris ir šiandien puikuojasi daugelio lietuvių namuose. Šis patiekalas - tai puikus praeities nostalgijos ir šiuolaikinės kulinarijos derinys. Minkšti, sultingi kukuliai, praturtinti ryžiais, paskendę aromatingame, sodraus skonio padaže - tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Savo istorija siekiantis sovietmetį, šis receptas išliko populiarus dėl savo paprastumo ir nepriekaištingo skonio. Mėsos ir ryžių derinys sukuria idealią tekstūrą, o padažas suteikia patiekalui sodrumą ir vientisumo jausmą. Šie tefteliai puikiai dera su
virtomis bulvėmis,
grikių koše ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai naudojamas kiaulienos ir jautienos faršo mišinys, galite eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis: vištiena, kalakutiena ar net
elniena suteiks kitokį skonį jūsų patiekalui. Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, rinkitės liesesnį faršą. Ryžius galima pakeisti perlinėmis kruopomis, bulguru arba kvinoją - taip patiekalas taps dar maistingesnis. Padažui galite rinktis neriebią grietinę arba graikišką jogurtą, o pomidorų padažą galite pakeisti šviežiais trintais pomidorais su žolelėmis. Skonį galite paįvairinti įvairiais prieskoniais: ciberžole, paprika, krapais ar petražolėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Svarbiausias šio patiekalo paslaptis - tinkamai paruošti ryžius. Jie turi būti apvirti, bet ne iki galo, nes kepimo metu jie sugeria padažą ir toliau minkštėja. Formuojant kukulius, rankos turėtų būti šiek tiek sudrėkintos vandeniu - taip faršas nelips prie pirštų ir kukuliai išliks gražios formos. Kepant orkaitėje, rekomenduojama pirmąją kepimo dalį laikyti kukulius uždengus folija, kad išliktų sultingi, o paskui nuimti foliją ir leisti gražiai apskrusti. Šį patiekalą galima paruošti iš anksto ir pašildyti prieš patiekiant - per naktį šaldytuve laikyti tefteliai tampa dar skanesni, nes skoniai geriau susigeria.
T.J
Atsakyti