Paprasti plikytos tešlos virtinukai su mėsa

Autorius apie receptą

Mažai Lietuvoje rasite šeimų, kur nebūtų gaminami įvairiausi virtiniai-virtinukai: kas juos gamina su mėsa, kas gamina su varške, kas gamina su bulvėmis. Ir savo unikalų (arba labiausiai mylimą) receptą turi kiekviena virtuvės šeimininkė. Todėl aš savo receptą įkeliu toms ir tiems, kurie vis dar neprisiruošia savo virtuvėje gaminti virtinukų, nes galvoja, kad tai labai sudėtinga ir atima daug. Taip tikrai nėra! Pabandykite ir patvirtinsite mano žodžius. Porcija čia aprašyta yra tikrai nemaža, mano manymu vienam kartui gaminti virtinukus yra per daug darbo. Todėl aš prisigaminu, išsiverdu kiek noriu tam kartui, o kitus užsišaldau kitam kartui. Patariu taip daryti ir Jums!
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Malta mėsa: Galite naudoti jautieną, kiaulieną, vištieną, kalakutieną arba mišrų variantą – kiaulienos ir jautienos mišinį, kuris suteikia sultingumo ir skonio gilumo..
  • Svogūnai: Galima keisti šalotiniais svogūnais ar porais, jei norite švelnesnio skonio..
  • Česnakas: Tinka ir granuliuotas česnakas ar česnako pasta, jei neturite šviežio česnako..
  • Mairūnas: Gali būti keičiamas raudonėliu, baziliku ar petražolėmis..
  • Miltai: Jeigu norite sveikesnio varianto – dalį kvietinių miltų galite keisti speltų arba viso grūdo miltais..
  • Aliejus: Tinka tiek saulėgrąžų, tiek alyvuogių aliejus, priklausomai nuo skonio..
  • Verdantis vanduo: Galima naudoti ir šiek tiek karšto pieno, kad tešla būtų dar švelnesnė..


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą geriausia minkyti tol, kol ji visiškai nebelimpa prie rankų – taip ji bus tinkama kočiojimui ir formavimui..
  • Įdarą prieš dedant į virtinukus galima šiek tiek pakepti – tai suteiks jam papildomo skonio..
  • Virtinukus formuokite vienodo dydžio – taip jie išvirs vienu metu ir nesuvirs vieni anksčiau už kitus..
  • Kai virtinukai iškyla į paviršių, virkite dar 2–3 minutes, kad įdaras tikrai būtų išviręs..
  • Šaldymui: virtinukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės, pašaldykite šaldiklyje, o tuomet sudėkite į maišelius – taip jie nesulips..

Ingredientai

    Įdarui:
    • malta mėsa: 700 gramų
    • svogūnai: 3
    • česnakas: 2 skiltelių
    • mėgstami prieskoniai
    • vanduo: šlakelio
    Tešlai:
    • miltai: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 3 šaukštų
    • verdantis vanduo: 1 stiklinės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaro gamyba: Svogūnus susmulkinkite (geriausia būtų su smulkintuvu).
  2. 2. Tada maltą mėsą permalkite dar vieną kartą, kad gautųsi labiau košė.
  3. 3. Tuomet svogūnus su mėsa sumaišykite, pridedame mėgstamų prieskonių, prieskoninių žolelių (nerealiai tinka mairūnas). Išspauskite česnaką, įpilkite šlakelį vandens bei viską gerai išmaišykite ir išminkykite.
  4. 4. Tešlos gamyba: Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus ir įberiame druskos.
  5. 5. Viską išplakame, tuomet suberiame 500 gramų miltų. Viską gerai išmaišome.
  6. 6. Supilame verdantį vandenį ir pradedame maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tuomet po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla bus baigta tada, kai nebelimpa prie rankų. Paliekame tešlą "pabūti" maždaug 15 minučių.
  7. 7. Virtinukų gamyba: Tešlą plonai (bet ne taip, kad persimatytų) iškočiokite, stikline arba kokiu kitu apvaliu daiktu išspauskite apskritimus.
  8. 8. Tada į kiekvieną apskritimą dėkite po mažą šaukštelį mėsos.
  9. 9. Sulenkite pusiau ir užtvirtinkite kraštus.
  10. 10. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Lukrecija

Pats mano mylimiausias virtinukų receptas. Kitaip nebegaminu!
Atsakyti
Gnocchi su miško grybais, špinatais ir grietinėle
(1)