Braškiniai varškės virtinukai 🍓

2025-04-25 Autorius oSkanu.lt

Braškiniai varškės virtinukai 🍓
Šie minkšti, puri virtinukai pasižymi subtiliu braškių aromatu, kuris puikiai dera su kreminės varškės švelnumu. Tai ypatingas receptas, kuris suteiks jūsų šeimos stalui naujų skonių potyrių. Liofilizuotos braškės suteikia šiam klasikiniam patiekalui ne tik ryškią spalvą, bet ir intensyvų skonį, kuris išlieka net po virimo. Šis receptas išsaugo tikrąją lietuviškų virtinukų tradicijos dvasią, tačiau praturtina ją naujais skoniais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje paprastos varškės galima naudoti ricotta sūrį arba grietininę varškę, kuri suteiks dar švelnesnę tekstūrą.
  • Jei neturite liofilizuotų braškių, galite naudoti šaldytas braškes (prieš tai jas atšildžius ir gerai nusausinus) arba braškių džemą (tuomet sumažinkite cukraus kiekį).
  • Miltus galima pakeisti speltos miltais arba dalinai pakeisti manų kruopomis, kad virtinukai būtų dar puresni.
  • Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, klevų sirupą arba medų, tačiau tuomet reikės koreguoti miltų kiekį.
  • Norintys padidinti baltymų kiekį, gali į tešlą įmaišyti porą šaukštų baltymų miltelių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą minkykite švelniai ir ne per ilgai, kad virtinukai išliktų minkšti.
  • Prieš formuojant virtinukus, tešlą galima palaikyti šaldytuve apie 30 minučių – taip su ja bus lengviau dirbti.
  • Į verdantį vandenį įdėkite žiupsnelį druskos ir arbatinį šaukštelį aliejaus – tai padės virtinukams nesulipti.
  • Virtinukus virkite ant vidutinės ugnies – per stipri ugnis gali sukelti virtinukų suirimą.
  • Išvirus virtinukus, juos rekomenduojama šiek tiek apkepinti svieste su trupučiu cinamono – tai suteiks papildomo skonio.

Ingredientai

    • Varškė: 180 g 
    • Kiaušinis: 1 vnt. 
    • Cukrus: 1 v.š. 
    • Miltai: 2 v.š. 
    • Liofilizuotos braškės: 20 g 
    • Druska: žiupsnelis (pasirinktinai) 
    • Natūralus jogurtas: 200 g (patiekimui) 
    • Šviežios braškės arba šilauogės: 100 g (patiekimui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudedate varškę ir šakute ją gerai sutrinate, kad neliktų didelių gumulėlių.
  2. 2. Įmušite kiaušinį į varškę ir viską gerai išmaišote, kol masė taps vientisa.
  3. 3. Subėrėte cukrų ir žiupsnelį druskos (jei naudojate), tuomet vėl viską išmaišykite.
  4. 4. Liofilizuotas braškes sutrinkite rankomis arba trumpai sumalate maisto smulkintuvu.
  5. 5. Įmaišykite susmulkintas braškes į varškės masę, kol ji įgaus tolygią rausvą spalvą.
  6. 6. Po truputį berdami, įmaišote miltus ir minkote tešlą, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų.
  7. 7. Jei tešla vis dar limpa, galima įdėti dar šiek tiek miltų, bet nepersistenkite – daugiau miltų reiškia kietesnius virtinukus.
  8. 8. Pabarstę miltais stalviršį, iš tešlos suformuojate ilgą ritinį, maždaug 2 cm skersmens.
  9. 9. Aštriu peiliu supjaustote ritinį į maždaug 2 cm storio gabalėlius.
  10. 10. Dideliame puode užvirinate vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir įlašinate šiek tiek aliejaus.
  11. 11. Atsargiai sudėkite virtinukus į verdantį vandenį.
  12. 12. Virkite juos ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, arba kol jie gražiai išsipūs ir pakils į vandens paviršių.
  13. 13. Išgriebiami virtinukus kiaurasamčiu ir nusausinkite.
  14. 14. Patiekiami virtinukai apšlakstomi ištirpintu sviestu arba patiekiami su natūraliu jogurtu.
  15. 15. Puošiami šviežiomis braškėmis arba šilauogėmis.
Braškiniai varškės virtinukai 🍓
Braškiniai varškės virtinukai 🍓
Gnocchi su miško grybais, špinatais ir grietinėle
(1)