Šie minkšti, puri virtinukai pasižymi subtiliu braškių aromatu, kuris puikiai dera su kreminės varškės švelnumu. Tai ypatingas receptas, kuris suteiks jūsų šeimos stalui naujų skonių potyrių. Liofilizuotos braškės suteikia šiam klasikiniam patiekalui ne tik ryškią spalvą, bet ir intensyvų skonį, kuris išlieka net po virimo. Šis receptas išsaugo tikrąją lietuviškų virtinukų tradicijos dvasią, tačiau praturtina ją naujais skoniais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprastos varškės galima naudoti ricotta sūrį arba grietininę varškę, kuri suteiks dar švelnesnę tekstūrą.
- Jei neturite liofilizuotų braškių, galite naudoti šaldytas braškes (prieš tai jas atšildžius ir gerai nusausinus) arba braškių džemą (tuomet sumažinkite cukraus kiekį).
- Miltus galima pakeisti speltos miltais arba dalinai pakeisti manų kruopomis, kad virtinukai būtų dar puresni.
- Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, klevų sirupą arba medų, tačiau tuomet reikės koreguoti miltų kiekį.
- Norintys padidinti baltymų kiekį, gali į tešlą įmaišyti porą šaukštų baltymų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkykite švelniai ir ne per ilgai, kad virtinukai išliktų minkšti.
- Prieš formuojant virtinukus, tešlą galima palaikyti šaldytuve apie 30 minučių – taip su ja bus lengviau dirbti.
- Į verdantį vandenį įdėkite žiupsnelį druskos ir arbatinį šaukštelį aliejaus – tai padės virtinukams nesulipti.
- Virtinukus virkite ant vidutinės ugnies – per stipri ugnis gali sukelti virtinukų suirimą.
- Išvirus virtinukus, juos rekomenduojama šiek tiek apkepinti svieste su trupučiu cinamono – tai suteiks papildomo skonio.