Kiaulienos kotletai su kopūstais ir obuoliais

2024-08-06 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos kotletai su kopūstais ir obuoliais
Kiaulienos kotletai su kopūstais ir obuoliais yra ypatingas patiekalas, kuris sujungia sultingą mėsą su gaiviais daržovių ir vaisių skoniais. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos pietums, tiek ypatingesnėms progoms. Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, o kopūstai ir obuoliai suteikia patiekalui gaivumo ir vitaminų. Be to, kopūstai yra žinomi dėl savo teigiamo poveikio virškinimo sistemai, o obuoliai – dėl savo antioksidantų ir skaidulų kiekio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje maltos kiaulienos galite naudoti maltą vištieną arba kalakutieną, kurios taip pat yra puikios baltymų šaltinės ir turi mažiau riebalų.
  • Morkas galite pakeisti salierais arba cukinija, kurie suteiks patiekalui kitokį skonio profilį.
  • Miltų alternatyvai galite naudoti avižinius dribsnius arba manų kruopas, kurios taip pat padės surišti ingredientus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kotletus galite kepti tiek garų puode, tiek keptuvėje – pasirinkite jums patogiausią būdą.
  • Jei norite gauti ypač vienodo dydžio kotletus, naudokite ledų šaukštą masės formavimui.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, tačiau svarbu pasirinkti liesesnę mėsą, kad sumažintumėte riebalų kiekį. Kopūstai yra puikus vitaminų K ir C šaltinis, padedantis stiprinti imuninę sistemą ir gerinti kaulų sveikatą. Obuoliai praturtina patiekalą skaidulomis, kurios padeda virškinimui.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1200 kalorijų
  • Vienoje porcijoje (1/4 viso kiekio): apie 300 kalorijų

Ingredientai

    • kopūstai: 100 gramų
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • obuoliai: 1 (didelio)
    • druska
    • mėgstami prieskoniai
    • kiaušiniai: 1
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • miltai: 3 saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą, nuluptą obuolį bei morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Dėkite maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite prieskonius ir druską bei išmaišykite. Berkite miltus. Išminkykite.
  3. 3. Formuokite kukuliukus bei dėkite juos į garų puodą. Garinkite maždaug 30 minučių. Esant norui galite juos tiesiog iškepti keptuvėje.
  4. 4. Aš pati gaminu tokį padažą, kuris čia labai tinka: 600 mililitrų vandens užvirkite puode. Pilkite maždaug 100 mililitrų pomidorų padažo, berkite druskos.
  5. 5. Atskirame puodelyje iš 100 mililitrų vandens bei 3-4 valgomųjų šaukštų miltų išmaišykite tešlą ir nuolatos maišydamos supilkite į verdantį vandenį su pomidorų padažu. Padažas sutirštėja, perdėkite kotletukus bei dar keletą minučių pavirkite.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Santrauka: Kiaulienos kotletai su kopūstais ir obuoliais yra maistingas ir skanus patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris gali būti patiekiamas įvairiomis progomis. Alternatyvūs ingredientai leidžia pritaikyti receptą pagal jūsų skonį ir mitybos poreikius. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai dėl jame esančių baltymų, vitaminų ir skaidulų.
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)