Šašlykai stiklainyje: receptas, dėl kurio net gruzinai eina iš proto!

2019-08-27 Autorius oSkanu.lt

Šašlykai stiklainyje: receptas, dėl kurio net gruzinai eina iš proto!
Jeigu oras netinkamas iškylai arba iškylai nėra laiko, o šašlykų vistiek norisi - net nėra būtina eiti į restoraną! 

Mes siūlome nuostabų šašlykų receptą namuose, kuris yra populiarus net pačioje Gruzijoje (šašlykų karalystėje, jei galima taip pavadinti)! Namuose juk turite trijų litrų stiklainį? 

Ingredientai

    • kiaulienos: 1 kilogramo
    • šoninės: 250 gramų
    • svogūnų: 2-3
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • vandens: 100 mililitrų
    • druskos
    • pipirų
    • kitų mėgstamų prieskonių šašlykams

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplauname kiaulieną ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet įberiame druskos, pipirų ir mėgstamu prieskonių, įpilame citrinos sulčių.
  3. 3. Tada supjaustome svogūnus žiedais ir sudedame prie mėsos, po to įpilame vandens.
  4. 4. Paliekame pasimarinuoti pusvalandžiui.
  5. 5. Paskui supjaustome šoninę plonomis juostelėmis. Suveriame mėsą ant medinių lazdelių, pakaitomis su šonine ir svogūnais.
  6. 6. Stiklainio apačioje sudedame likusius svogūnus. Kiekviename stiklainyje telpa 4-5 iešmeliai.
  7. 7. Uždengiame indą su folija. Stiklainio išorė, turi išlikti sausa.
  8. 8. Įdedame į višiškai šaltą orkaitę (tam, kad stiklainis nesprogtų). Nustatome ~180-200 laipsnių temperatūrą ir kepame 60-80 minučių.
  9. 9. Po to išjungiame orkaitę ir palaukiame 5 minutes. Atidarome orkaitę iš lėto, kad temperatūros skirtumas nesuskaldytų stiklainio. Patiekiame kaip įprastus šašlykus ir skanaujame!
Šašlykai stiklainyje: receptas, dėl kurio net gruzinai eina iš proto!

Chadimas Duniamalijevas

Prašu pakeisti patekalo pavadinima. Nes tai kepsnys ant jiešmu.žodys šašlikas reiškia pagaminimo buda. O tai visai kitas budas.
Atsakyti

Tomas

kaip gali vadintis mesos gabaliukai sumauti ant iesmu kepsniais!:) Klounas 😁

valentinas

žodis ''šašlykas'' nėra pagaminimo būdas. Verčiant iš gruzinų kalbos ,reiškia šeši gabaliukai mėsos. O kaip juos kepsi, kiekvieno reikalas...

Pelėsis

Chadimas pirma reikia išmokti lietuviškai rašyt, o tada galima aiškinti

Rytis Rytis

Inde susikaupia nemažai skysčio. Gal sandariai neuzdengti stiklainio?
Atsakyti

Valdas Valdas

Užvakuoti būtų geriausia

Antanas

Man patiko. Ne visada yra galimybė užsikurt šašlykinę ar grilių, tai tikrai šitas receptas super. :)
Atsakyti

Rimvydas

Labai įdomu, tikrai išmėginsiu. Kažkas naujo ir nebandyto.
Atsakyti

Audronė

O kaip su tuo vandeniu stiklainyje?
Atsakyti

Dangira

O šoninė rūkyta, ar žalia turi būti
Atsakyti

Neli

Stiklainiai orkaitėj sprogo. Daugiau bėdos negu naudos iš tokio recepto😐
Atsakyti

na tai...

ar i salta orkaite dejote?

Gintaras

Nieko nesigavo puse sloiko vandens taip ir neisejo paragaut naujo recepto
Atsakyti

Vytautas

Jau taip kepiau ne karta bet ipilu rusiška skysti (žitkij dim)
Atsakyti

Arūnas Vaikšnoras

Dūmo trūksta, o taip visas gerai :)
Atsakyti

Roma

Nagi raso kad deti suverta mesa ir svogunus.Jokio vandens nepilti...
Atsakyti

Robertas

Geras receptas šašlykams kai nėra galimybės kepti ant žarijų. Tik geriau vartoti ne stiklainius (dažnai sprogsta) o metalinį ar keramikinį indą tınkama tokiam kepimui.
Atsakyti

Mila

Pamarinavai į keptuvę, apkepinai pamaišant, skanaus kam vargti su stiklainių, vis tiek nebus kaip ant laužo.
Atsakyti
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Užkandžiai išvykai
(1)
Krevetės ant laužo (žarijų) ir 2 padažai prie jų
(4)