Kiaulienos sprandinės šašlyko marinavimas su citrinomis bei svogūnais

2025-03-14 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės šašlyko marinavimas su citrinomis bei svogūnais
Tai tikriausiai yra pats skaniausias mano kiaulienos sprandinės šašlykų marinavimo būdas su citrina ir svogūnais. Sprandinė iškepusi būna labai minkšta bei sultinga, o citrinos suteikia itin nuostabų prieskonį. Visos draugės jau paprašė recepto. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite kiaulienos sprandinės, galite naudoti kiaulienos kumpį arba mentę, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia. Vietoje citrinos puikiai tiks ir laimai, kurie suteiks dar intensyvesnį citrusų skonį. Jei nemėgstate svogūnų, galite juos pakeisti šalotiniais svogūnais arba porai, kurie suteiks švelnesnį skonį. Prieskonius taip pat galite rinktis pagal savo skonį – puikiai tiks ne tik tradiciniai mėsos prieskoniai, bet ir Viduržemio jūros žolelių mišinys, imbiero milteliai ar net šafrano prieskoniai. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint, kad kiauliena būtų dar minkštesnė, į marinatą galite įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Prieš verdami mėsą ant iešmų, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip ji iškeps tolygiau. Labai svarbu kepimo metu reguliariai vartyti iešmus, kad mėsa iškeptų vienodai. Jei kepsite orkaitėje, naudokite grotelių režimą, o po jomis padėkite skardą, kad surinkti nuvarvančius riebalus. Taip pat patartina palikti mėsą marinuotis bent 6 valandas, o geriausia - per naktį, kad skonis būtų intensyviausias. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • svogūnai: 500 gramų
    • citrinos 1
    • prieskoniai mėsai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į indą sudedame nemažais gabaliukais supjaustytą kiaulienos sprandinę.
  2. 2. Tada sudedame plonais griežinėliais supjaustytus svogūnus (svogūnus rankomis pamaigome, kad šiek tiek išleistų sultis). Jeigu norisi, kad marinavimo laikas būtų trumpesnis, tai svogūnus sutarkuokite, šitaip jie greičiau paskleis savo sultis ir susigers į šašlyką.
  3. 3. Tuomet suberiame druską, pipirus ir įspaudžiame citrinų sultis. Pagal savo skonį pagardinti mėgstamais mėsos prieskoniais (dar galima, jeigu norisi, įdėti prieskoninių žolelių, pvz. petražolių, bazilikų, rozmarino). Dar kartą permaišome.
  4. 4. Supjaustome griežinėliais citriną ir taip pat sudedame į indą su kiaulienos sprandine. Dar vieną karta viską gerai permaišome.
  5. 5. Paliekame marinuotis šaldytuve bent jau 3 valandas (galite palikti ir per visą naktį, mėsa nuo to bus tik minkštesnė).
  6. 6. Po to pasimarinavusius kiaulienos sprandinės gabaliukus suneriame ant iešmų (prieš tai nuo jos nuimame svogūnus bei citrinas, nes kitaip svils) ir kepame šašlykinėje.
  7. 7. Patiekiame su savo mėgstamais padažais ir garnyrais. Skanaujame!
  8. 8. Patarimas: Šiuos šašlykus galite kepti ir grilyje; šašlykinėje arba orkaitėje, pavyks puikiai.

Janina Adomaitienė

Mėginau skaniai gavosi...
Atsakyti
Kiaulienos troškinys su pievagrybiais ir saldžiąja paprika
(1)
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)
Marinuoti BBQ šonkauliukai orkaitėje
(5)