Tai tikriausiai yra pats skaniausias mano kiaulienos sprandinės šašlykų marinavimo būdas su citrina ir svogūnais. Sprandinė iškepusi būna labai minkšta bei sultinga, o citrinos suteikia itin nuostabų prieskonį. Visos draugės jau paprašė recepto.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kiaulienos sprandinės, galite naudoti
kiaulienos kumpį arba
mentę, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia. Vietoje citrinos puikiai tiks ir laimai, kurie suteiks dar intensyvesnį citrusų skonį. Jei nemėgstate svogūnų, galite juos pakeisti šalotiniais svogūnais arba porai, kurie suteiks švelnesnį skonį. Prieskonius taip pat galite rinktis pagal savo skonį – puikiai tiks ne tik tradiciniai mėsos prieskoniai, bet ir Viduržemio jūros žolelių mišinys, imbiero milteliai ar net šafrano prieskoniai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad kiauliena būtų dar minkštesnė, į marinatą galite įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Prieš verdami mėsą ant iešmų, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip ji iškeps tolygiau. Labai svarbu kepimo metu reguliariai vartyti iešmus, kad mėsa iškeptų vienodai. Jei kepsite orkaitėje, naudokite grotelių režimą, o po jomis padėkite skardą, kad surinkti nuvarvančius riebalus. Taip pat patartina palikti mėsą marinuotis bent 6 valandas, o geriausia - per naktį, kad skonis būtų intensyviausias.
Janina Adomaitienė
Atsakyti