Kartais taip norisi savo kamado grilyje išsikepti kažką naujo ir neragauto. Ir štai netikėtai internete atradau pork belly burnt ends receptą. Tikrai labai patiko. Man asmeniškai skaniausia buvo valgyti prie šalto alaus bokalo, tarsi užkandį, bet galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamu garnyru.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
Vietoje Memphis mud BBQ RUB prieskonių galima naudoti paprasčiausią druskos, juodųjų pipirų, rūkytos paprikos, česnako ir svogūnų miltelių mišinį, pridedant šiek tiek rudojo cukraus ir maltų kumino sėklų.
Jei neturite viskio bačkų kaladėlių, galima naudoti ąžuolo, obelies arba vyšnios medienos drožles, kurios suteiks kitokį, bet taip pat malonų dūmo aromatą.
Cherry & colla padažą galima pakeisti klasikiniu barbekiu padažu, pridedant šiek tiek vyšnių uogienės arba koncentruotų vyšnių sulčių.
Vietoje burbono tinka ir kiti viskio tipai, brendis arba net tamsus romas, kuris suteiks kitokį, bet ne mažiau turtingą aromatą.
Agavos sirupą galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba tiesiog papildomu ruduoju cukrumi, ištirpintu šiltame vandenyje.
Jei neturite šviežios citrinos, galima naudoti citrinų sulčių koncentratą arba baltojo vyno actą, kuris suteiks reikiamą rūgštelę.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Šoninės kubelius geriausia marinuoti prieskoniais bent 12 valandų, o dar geriau – 24 valandas, kad aromatas giliai įsigertų į mėsą.
Prieš kepimą šoninę išimkite iš šaldytuvo ir leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip mėsa keps tolygiau.
Kepimo metu stebėkite temperatūrą grilyje – ji neturėtų viršyti 100°C, nes aukštesnėje temperatūroje mėsa gali išdžiūti.
Naudokite mėsos termometrą – vidinis šoninės kubelių vidinė temperatūra turėtų pasiekti 85-90°C, kad riebalai tinkamai ištirptų.
Glazūruojant mėsą, reguliariai maišykite, kad kubeliai tolygiai pasidengtų padažu ir nepridegtų.
Jei kepate ne kamado grilyje, o krosnyje, kepkite uždengę folija 3 valandas 120°C temperatūroje, o paskutinę valandą – atidengę ir padažę glazūra.
Prieš patiekiant leiskite mėsai pastovėti bent 10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
Šoninės kubelius galima patiekti su marinuotais agurkėliais ar kitomis raugintomis daržovėmis, kurie subalansuos riebų skonį.
Ingredientai
Kiaulienos šoninės kubeliams:
šoninės kubeliai: 1 kilogramo
Memphis mud BBQ RUB prieskoniai (arba kiti mėgstami)
cherry & colla padažas: ~0,5 buteliuko (arba kitas mėgstamas)
burbonas: kelių šliūkštelėjimų
agavos sirupas: kelių šaukštų
citrinos: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ant anglių sudedame mirkytas viskio bačkų kaladėlės, deflektorių ir groteles.
2. Ant jų sudedame iš vakaro nurodytais prieskoniais įtrintus šoninės kubelius ir kepame 90-100 laipsnių temperatūros maždaug 150 minučių.
3. Po to perdedame į kepimo indą, sudedame sviesto gabaliukus ir pabarstome rudu cukrumi, palaukiame, kol cukrus ištirpsta ir vos pasikaramelizuoja.
4. Tada supilame burboną ir užpilame padažu.
5. Išimame deflektorių, praveriame sklendes ir ant grotelių uždedame kepimo indą vis pamaišydami laukiame maždaug 20 minučių, kol padažas sutirštėja. Skanaujame!
Atsiliepimai
Rima
atrodo įdomiai, gal aš irgi pasidarysiu (žinoma,nusipirksiu kepsninę)
Atsakyti
Atsiliepimai
Rima
Atsakyti