Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su svogūnais, citrinos sultimis ir actu

2023-09-06 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su svogūnais, citrinos sultimis ir actu
Vasara pasibaigė, o grilio sezonas artėja į pabaigą (gal ne visiems, bet mus dažniausiai jis užsibaigia). Tad ta proga - tradicinis kiaulienos sprandinės šašlykas. Tiesą pasakius, per visą šią vasarą šašlykus kepėm vos vieną kartą. Nors orai rugsėjį, kol kas, dar leidžia mėgautis patiekalais, keptais lauke ant žarijų, bet nuojauta kužda, kad tokių patiekalų liko nedaug. Tikriausiai kiekvienas turi savų paslapčių, kaip užmarinuoti skanų šašlyką. Aš pateikiu savo marinatą su svogūnais, citrinos sultimis ir actu, kuris mūsų šeimai pats skaniausias. Būtinai rekomenduoju išmėginti!

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės: 500 gramų
    • svogūnų: 2
    • citrinų: 1
    • 9% acto: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais, tinkamais verti ant iešmo.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. 3. Dideliame dubenyje užmaišykite marinatą: išspauskite citrinos sultis, pilkite actą, aliejų, dėkite druską, pipirus ir maltas paprikas.
  4. 4. Sudėkite į pasiruoštą marinatą kiaulieną ir svogūnus, gerai išmaišykite ir uždengę maistine plėvele statykite į šaldytuvą visai nakčiai.
  5. 5. Po to išsimarinavusius šašlykus verkite ant iešmų - kiti mėgsta kartu su mėsa verti ir svogūnus iš marinato, aš pati asmeniškai juos visada nukrapštau.
  6. 6. Kepkite ant gerai įkaitintų žarijų maždaug 15-20 minučių, kol mėsa pilnai iškepa.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su svogūnais, citrinos sultimis ir actu
Kepta kiauliena paprikos apvalkale
(1)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)
Kiaulienos nugarinės pjausniai, kepti keptuvėje
(3)
Orkaitėje kepti šonkauliai su barbekiu padažu
(8)