Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais

2020-03-22 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
Gera būti namuose, kai žinau, kad galiu atsikelti tada kada noriu ir nereikia niekur skubėti. O šiuo metu tikriausiai neskubančių yra labai daug. Gal ir gerai išmoksime gyventi lėčiau nors truputį.

Šiandien nuo pat ankstyvo ryto namuose girdisi: "Mes norim kotletukų su bulvių koše.". Ir aš pati taip apsidžiaugiau, juk kotletai iš ties gerai. Be to jie daugelio yra mėgstami, nes dauguma valgant nusikelia į vaikystę pas mamą.

Man labiau patinka troškinti kotletai, o vyras labiau mėgsta keptus keptuvėje arba orkaitėje. O kokie skaniausi yra jums? Be abejonės ir šiandieną kotletus ruošiau su džiūvėsėliais, nes dažniausiai suberdavau manus ar piene mirkytą batoną dėdavau. Pasirodo, kad net ir su kotletais galima išbandyti ką nors naujo. 

Ingredientai

    • smulkinta kiauliena: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1 
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnai: 2 
    • morkos: 2 
    • džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 100 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 2
    • sviestas: 30 gramų
    • aliejus: kepimui
    • pipirai: žiupsnio
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • krapai: pundelio
    • svogūno laiškai: pundelio
    • vanduo: 500 mililitrų
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite brinkti.
  2. 2. Į smulkintą kiaulieną įmuškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų, raudonėlio, paprikos miltelių. Masę gerai išmaišykite
  3. 3. Nulupkite daržoves. Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir morkas. Pakepinkite kelias minutes, tuomet sudėkite česnaką.
  5. 5. Dalį kepintų daržovių sudėkite į kiaulieną. Kitą dalį palikite keptuvėje.
  6. 6. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite kelias minutes.
  7. 7. Brinkintus džiūvėsėlius suberkite į dubenį pas mėsą. Masę gerai išmaišykite.
  8. 8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  9. 9. Dėkite į troškintuvą. Ant viršaus sudėkite kepintas daržoves su pievagrybiais, dėkite lauro lapus, žiupsnį druskos, gabaliuką sviesto.
  10. 10. Kukurūzų miltus išmaišykite vandenyje ir užpilkite juo kotletus. Patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10-15 minučių.
  11. 11. Įpilkite grietinėlę, pabarstykite smulkintais krapais ir svogūnų laiškais. Pakaitinkite kelias minutes.
  12. troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
  13. 12. Patiekite su bulvių koše ir salotomis. Skanaus!