Neseniai dalinausi įdarytais kiaulienos nugarinės suktinukais su pievagrybiais, kurie patiko ne tik mūsų šeimai, bet ir Jūs juos labai išgyrėte. O šį kartą parodysiu dar vieną fantastišką variantą su džiovintomis slyvomis ir lydytu sūriu. Mūsų šeimoje šis receptas be galo pamiltas ir niekada nenusibostantis. Mėginkite ir Jūs!
Beje, pagaminę valgyti galite neskubėti - jie dar skanesni pastovėję be "subrendę", tada ir slyvos skonį labiausias pajaučiamas ir krienų pikantiškumas. Labai gardu valgyti su virtomis bulvėmis.
Ingredientai
kiaulienos nugarinė: 1 kilogramo
džiovintos slyvos: 100 gramų
mėgstamas lydytas sūris: 100 gramų
kiaušiniai: 1
druska
pipirai
švelnus majonezas
krienai
miltai ir džiūvėsėliai (apvoliojimui)
Padažui:
jautienos sultinys: 1 litro
grietinėlės sviestas: 20 gramų
grietinė: 100 gramų
garstyčių pasta: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsą supjaustykite riekelėmis, kiekvieną gabaliuką gerai išmuškite, ištrinkite druska, pipirais, patepkite majonezu, krienais (jie suteikia pikantiškumo bei minkštumo) ir sluoksniuokite į indą pasimarinuoti bent kelioms valandoms. Nepamirštame krienų.
2. Tuomet į kiekvieną mėsos gabaliuką dėkite slyvą, sūrio šiaudelį bei susukite suktinuką.
3. Delnais galus paformuokite, kad gautumėte tarsi "cepelinuką".
4. Jį pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose.
5. Suktinukus iš visų pusių gražiai apkepkite keptuvėje.
6. Tada apkepusius dėkite į puodą, apliekite padažu bei troškinkite maždaug 15 minučių.
7. Patiekite ir skanaukite!
Inga
Naudingas
(1)
Nepakartojama!!! Labai minkšta mėsytė išeina. Sotūs ir gaminimas neužtrunka per ilgai. Visi sočiai, skaniai pavakarieniavome. Tik mes kepėme orkaktėje, netroškinome, bet skonis vistiek išliko puikus!
Atsakyti
Ana
Naudingas
(0)
Sveiki, kiek laiko kepėte orkaitėje ir kokioje temperatūroje?
Inga
Atsakyti
Ana