Austriški marinuoti raudonieji svogūnai su obuolių actu

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Austriški marinuoti raudonieji svogūnai su obuolių actu
Nežinau kaip kitiems, bet man marinuoti svogūnai visada asocijuojasi su silke ar šašlykais. Šiuos marinuotus raudonuosius svogūnus dar galima dėti ant sumuštinių arba į burgerius.

Austrai šiuos svogūnus patiekia su rugine duona, aptepta minkštu sūriu su paprika. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Obuolių actą galima pakeisti baltuoju vyno actu arba ryžių actu, jei norite subtilesnio skonio. 
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei pageidaujate natūralesnio saldumo. 
  • Juoduosius pipirus galite pakeisti baltaisiais, o jei mėgstate aštresnį skonį – pridėkite šiek tiek čili pipirų. 
  • Vietoje kvapiųjų pipirų galima naudoti kardamoną arba gvazdikėlius. 
  • Raudonuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, jei norite švelnesnio skonio. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad paruoštumėte tobulai plonai supjaustytus svogūnus, naudokite aštrų peilį arba mandoliną. Svogūnai turėtų būti pjaunami plonomis riekelėmis, kad galėtų greitai įgerti marinatą. 
  • Stiklainis, į kurį sudėsite marinuotus svogūnus, turėtų būti sterilizuotas, kad marinuoti svogūnai išsilaikytų ilgiau. 
  • Marinatas bus dar skanesnis, jei prieš užvirindami actą ir prieskonius, juos trumpai pakaitinsite ant lėtos ugnies, kad prieskoniai atskleistų visą savo aromatą. 

Ingredientai

    1 nedideliam stiklainiui:
    • obuolių actas: 0,5 puodelio (tinka ir ryžių)
    • cukrus: trečdalio puodelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (nesmulkinti)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kvapieji pipirai: 6
    • česnakas: 1 mažos skiltelės
    • lauro lapeliai: 1
    • plonai supjaustyti raudonieji svogūnai: 2 puodelių
    • vanduo: 0,5 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus, išskyrus svogūnus, sumaišome su puse puodelio vandens, užviriname.
  2. 2. Tuomet sudedame svogūnus, išmaišome ir dar kartelį užviriname.
  3. 3. Tada nukeliame nuo ugnies.
  4. 4. Sudedame į pasirinktą stiklainį.
  5. 5. Uždengiame ir atvėsiname.
  6. 6. Laikome šaldytuve ne ilgiau 2 savaičių. Skanaus!
Austriški marinuoti raudonieji svogūnai su obuolių actu

Alvydas

Naudingas
(0)
Pamažinau acto ir cukraus kiekį, kvepia nuostabiai, laukia susitikimo su šonkauliukais...
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Gruziniškas avienos šašlykas
(3)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)