Nežinau kaip kitiems, bet man marinuoti svogūnai visada asocijuojasi su silke ar
šašlykais. Šiuos marinuotus raudonuosius svogūnus dar galima dėti ant sumuštinių arba į
burgerius.
Austrai šiuos svogūnus patiekia su
rugine duona, aptepta minkštu sūriu su paprika.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Obuolių actą galima pakeisti baltuoju vyno actu arba ryžių actu, jei norite subtilesnio skonio.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei pageidaujate natūralesnio saldumo.
- Juoduosius pipirus galite pakeisti baltaisiais, o jei mėgstate aštresnį skonį – pridėkite šiek tiek čili pipirų.
- Vietoje kvapiųjų pipirų galima naudoti kardamoną arba gvazdikėlius.
- Raudonuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, jei norite švelnesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad paruoštumėte tobulai plonai supjaustytus svogūnus, naudokite aštrų peilį arba mandoliną. Svogūnai turėtų būti pjaunami plonomis riekelėmis, kad galėtų greitai įgerti marinatą.
- Stiklainis, į kurį sudėsite marinuotus svogūnus, turėtų būti sterilizuotas, kad marinuoti svogūnai išsilaikytų ilgiau.
- Marinatas bus dar skanesnis, jei prieš užvirindami actą ir prieskonius, juos trumpai pakaitinsite ant lėtos ugnies, kad prieskoniai atskleistų visą savo aromatą.
Alvydas
Atsakyti