Autorius apie receptą
Šaldytuve buvo nuostabus kiaulienos sprandinės gabaliukas ir buvau labai pasiilgusi šašlykų. Skaniam šašlykui geriau, kad mėsa būtų riebesnė, kad iškepusi būtų sultingesnė.
Mes su šeima nebegalime įsivaizduoti savo savaitgalių be skanių mėsos patiekalų, keptų ant laužo, šašlykinės ar grilio. Ar gali būti kas smagiau už vakarą gamtoje su gera draugų kompanija, besiklausant svirplių melodijų, smagiai beplepant ir nekantriai belaukiant skaniųjų šašlykų?
Šį kartą pasakėm "ate" daugelio mėgstamiems marinatams - majonezui ir actui. Dabar visus skatinu išbandyti mūsų jau ne vieną kartą patikrintą šašlykų raugimo būdą su gazuotu mineraliniu vandeniu. Kaip aš vis kartoju: "senas, labai geras, ne itin madingas, bet labai labai sėkmingas".
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos sprandinės galima naudoti kiaulienos mentę ar kumpį, tačiau rezultatas gali būti šiek tiek sausensesnis, todėl svarbu stebėti kepimo laiką.
- Gazuotą mineralinį galima pakeisti natūraliu kefyru arba išrūgomis, jeigu norisi lengvos rūgštelės.
- Vietoje juodųjų pipirų galima naudoti šviežiai maltus spalvotuosius pipirus, kurie suteikia šiek tiek švelnesnio aštrumo.
- Papildomai galima įdėti smulkintų svogūnų žiedų, kurie suteikia salstelėjusio skonio šašlykui.
- Norint išgauti dar sodresnį skonį, galima įberti šiek tiek maltos rūkytos paprikos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite stipriai gazuotą mineralinį vandenį, nes burbuliukai padeda mėsai suminkštėti greičiau ir tolygiau.
- Rekomenduojama mėsą marinuoti ne trumpiau kaip 8 valandas – geriausia per naktį.
- Prieš kepant, mėsą reikėtų nuvarvinti nuo perteklinio marinato, kad ji gražiai apskrustų.
- Kepkite šašlykus ant ne per karštų žarijų, kad jie nesudegtų išorėje ir išliktų sultingi viduje.
- Nepamirškite dažnai vartytis šašlykų kepimo metu – taip jie apskrus tolygiai iš visų pusių.
Atsiliepimai