Kiaulienos guliašas su raugintu agurku ir morkomis

2024-02-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kiaulienos guliašas su raugintu agurku ir morkomis
Neseniai vienoje knygoje aptikau kiaulienos guliašo su raugintu agurku receptu ir nusprendžiau, kad tikrai būtinai pasigaminsiu, nes kažkaip niekada nebuvau valgiusi troškinio su agurku (arba to nepamenu). Labai įdomiai pasirodė man šis variantas, nes tikrai anksčiau niekada ne esu valgiusi troškinio su agurku. Pagaminau ir tikrai labai nudžiugau. Vyras ir mano dukros valgė ir prašė dar pakartoti, sakė gamink nuo šiol tik šitaip. Agurko pačiame troškinyje visai nesijaučia, jis tik atsiskleidžia gaivios rūgštelės poskoniu. Tikrai gaminsiu dar ne vieną ir ne du kartus!

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: 700 gramų
    • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio
    • morkos: 2
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 2
    • vanduo: 500 mililitrų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina, dedame, jeigu norisi tirštesnio padažo)
    • rauginti agurkai: 1
    • krapai: 1 ryšulėlio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais ir kmynais. Palikite šiek tiek pasimarinuoti.
  2. 2. Tuomet svogūną, česnaką ir morkas nulupkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
  3. 3. Tada troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintas daržoves.
  4. 4. Daržovėms paskleidus nuostabų aromatą ir šiek tiek suminkštėjus sudėkite kiaulienos gabaliukus. Pakepinkite, kol mėsa gražiai apskrunda.
  5. 5. Tuomet užpilkite vandeniu ir patroškinkite maždaug 35 minutes.
  6. 6. Raugintą agurką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  7. 7. Į dubenį pas raugintą agurką dėkite grietinę, garstyčias, pomidorų padažą ir jeigu norisi tirštesnio padažo, berkite miltus. Masę gerai išmaišykite.
  8. 8. Supilkite į troškintuvą ir viską dar pakaitinkite maždaug 5-10 minučių.
  9. 9. Ragaukite, jeigu trūksta druskos, berkite šiek tiek. Pabarstykite susmulkintais krapais.
  10. 10. Tokį guliašą labai skanu patiekti su bulvių koše ir salotomis. Skanaus!
Kiaulienos guliašas su raugintu agurku ir morkomis
Kiaulienos kepsniai kremiškame pievagrybių ir šoninės padaže
(1)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Tortilijos su plėšyta kiauliena
(5)