Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno

2019-08-22 Autorius oSkanu.lt

Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno
Toks šašlykų marinato receptas ne šiaip geras, o tiesiog unikalus. Mėsa jame marinuojasi vos 40 minučių, o taip pat gali būti be šaldytuvo net 2-3 dienas ir nesugesti. Žinoma, neverta pamiršti, kad mėsa privalo būti kokybiška, taipogi nepaliekame jos tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Ingredientai

    • saulėgrąžų aliejaus: 200 mililitrų
    • svogūnų: 500 gramų
    • jautienos: 1,5 kilogramo (tinka ir aviena)
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
    • džiovintos kalendros: pagal skonį
    • druskos: pagal skonį
    • kalendrų lapų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į indo dugną supilame saulėgrąžų aliejų.
  2. 2. Tada beriame juoduosius pipirus. Pagal savo norą - džiovintas kalendros sėklytes ir žalius lapus.
  3. 3. Pasūdome ir neilgam paliekame.
  4. 4. Tuomet supjaustome kiekvieną svogūną į 4 dalis. Patį smulkiausią svogūną susmulkiname bei sutriname su nedideliu druskos kiekiu.
  5. 5. Dedame svogūnus į aliejų.
  6. 6. Stambiai supjaustome mėsą. Aš stengiuosi šiam receptui naudoti tik kokybišką jautieną, bet tinka ir kiauliena arba aviena.
  7. 7. Dedame mėsą į puodą su marinatu ir permaišome. Svogūnus, kurie atsidūrė viršuje, pasukame įpjova į mėsą.
  8. 8. Palaukiame 40 minučių ir galite dėti ant įkaitintų žarijų!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno
Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos arba triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
(3)
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)
Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
(2)
Švediški mėsos kukuliai
(10)