Iš pradžių šiek tiek apie avieną. Prieš kelis metus pats nebūčiau patikėjęs, kad savo portale rašysiu apie šią mėsa. Iki tol patirties su šia mėsa turėjau labai mažai. Ji man asocijavosi su pakankamai kieta bei kažkiek savo specifinį kvapą mėsa. Pirmą savo skanią avieną paragavau, pas tokį vieną ūkininką iš Estijos, kuris gyvena pelkėje ir pats tas avis augina. Jo troškintas avinas buvo nerealiai skanus. O dabar, visai neseniai, draugas parekomendavo pamėginti avienos, kuri išauginta jo tėvo ūkyje, netoli Klaipėdos. Žinoma sutikau, ne dėl to, kad pasiūlė draugas, o dėl to, kad aviena iš Lietuvos. Ir ką? Mėsa buvo tobula, minkšta, liesa, o svarbiausia, visiškai be jokio specifinio kvapo.
O dabar šiek tiek apie patį šašlyko receptą. Kai vasara, vis mažiau laiko norisi praleisti savo namuose ir kuo daugiau gamtoje. O kaip gi būnant gamtoje neiškepus ant laužo mėsos kepsnio arba šašlykų. Šašlykai yra kilę iš Artimųjų Rytų. Ten priklausomai nuo vietinių papročių bei religijos populiarūs yra avienos, kiaulienos arba jautienos šašlykai. Žinoma, musulmoniškuose kraštuose egzistuoja tik avienos šašlykai, tuo tarpu krikščioniškuose be avienos gana populiarūs yra ir kiaulienos šašlykai. Lietuvoje avienos šašlykas tikrai nėra toks populiarus kaip kiaulienos, bet vis plintant kiaulienos nevalgymo madai, jis darosi daug populiaresnis. Todėl jeigu iš kažkur gausite kokybiškos avienos, nepatingėkite pasikepti šių šašlykų - tikrai nesigailėsite, aš pažadu. 🙂