Veršienos arba jautienos didkepsnio marinatas

2021-03-21 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Veršienos arba jautienos didkepsnio marinatas
Kartas nuo karto taip norisi vėl užuosti šašlykų, kepsnių kvapus, sklindančius iš beveik kiekvieno kiemo. Bet būtų tikrų tikriausia nuodėmė neišmėginti kažko naujo ir dar neragauto. Šį kartą labai pasiteisinęs veršienos arba jautienos marinatas su laimo vaisiaus sultimis, kuriuo noriu labai pasidalinti. Išmėginau su abiem. Abu labai patiko. Nuotraukose variantas su veršiena. Pamėginkite ir Jūs kada taip pasigaminti.

Ingredientai

    • jautienos didkepsniai: 5 (kaip minėjau šį kartą naudojau veršieną)
    Marinatui:
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų (ištirpiname 4 valgomuosiuose šaukštuose vandens)
    • svogūnų laiškai: 4 (perpjauname perpus)
    • česnakas: 2 didelių skiltelių (išspaudžiame)
    • laimo vaisiaus sultys: 50 mililitrų
    • malti čili pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome visus ingredientus nurodytus marinatui.
  2. 2. Tada sudedame kepsnius ir marinuojame šaldytuve maždaug 60 minučių.
  3. 3. Kepame ant gerai įkaitinto grilio po kelias minutes iš abiejų pusių.
  4. 4. Prieš patiekdami, kepsnius palaikome pridengę folija maždaug 5 minutes, šitaip kepsnys gaunasi sultingesnis.
  5. 5. Patiekiame su savo mėgstamais garnyrais ir skanaujame!
  6. marinatas mėsai - jautienai ir veršienai
  7. 6. Patarimas: Jeigu norisi šiuos kepsnius galite kepti ir orkaitėje.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau įvairių marinatų rasite: Marinatai.
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Kepta brandintos jautienos sprandinė
(4)
Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Keptuvėje kepta jautiena su krevetėmis
(1)