Šis patiekalas reikalauja tikrai nedaug darbo. O ilgai ištroškinta jautiena su įvairiais priedais taps nuostabiu ir aromatingu patiekalu. Šio troškinio receptą radau vienoje iš Oliverio knygų.
Ingredientai
jautienos kulninė: 500 gramų (supjaustytos maždaug 5 centimetrų dydžio gabaliukais)
"Chianti" vynas: ~200 gramų (arba kitas panašus sodrus raudonas vynas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet storasieniame troškintuve įkaitiname vieną šaukštą aliejaus ir jame maždaug 5 minutes (kol šiek tiek suminkštės) pakepiname stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, salierus, česnako skilteles, rozmariną, baravykus ir cinamoną.
3. Jautienos gabaliukus apvoliojame pagardintuose miltuose bei sudedame į troškintuvą.
4. Viską gerai išmaišome.
5. Po to sukratome konservuotus pomidorus, supilame vyną, įberiame druskos ir pipirų.
6. Palaukiame, kol puodas ant viryklės užvirs.
7. Troškintuvą uždengiame dviguba folija, uždedame dangtį ir patalpiname į karštą orkaitę. Jautiena suminkštės, o padažas sutirštės maždaug po 3 valandų.
8. Prieš patiekdamos, išimame lauro lapą, žolelių šakeles, patikriname, ar pagal skonį užtenka druskos ir prieskonių. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.
Atsakinėjama į Komentarą