Žuvies filė troškinys su daržovėmis ir grietinėle

2023-08-07 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Žuvies filė troškinys su daržovėmis ir grietinėle
Šis žuvies filė troškinys su daržovėmis ir grietinėle gaunasi gaivus, lengvas ir neapsunkinantis organizmo. Prie jo idealiai tinka ir virti ryžiai, jeigu tik juos mėgstate. Tikrai rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti šį patiekalą. Valgysite ir kartosite, kad tikrai šitaip gaminsite ir ateityje! ;)

Ingredientai

    • baltos žuvies filė: 500 gramų (pvz.: menkė, jūros lydeka, otas ar panašiai)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • morkos: 1
    • pastarnokai: 1
    • brokoliai: 0,5
    • žirneliai: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • sviestas: 30 gramų
    • svogūnų laiškai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvies filė supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.
  3. 3. Daržoves nulupkite. Svogūną ir česnaką pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais, pastarnoką plonais gabaliukais, o brokolį išskirstome žiedais.
  4. 4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  5. keptuvėje ištirpintas sviestas
  6. 5. Sudėkite svogūnus. Pakepinkite, kol taps gražios auksinės spalvos.
  7. 6. Tuomet sudėkite česnaką, morkas, pastarnoką ir pakepinkite kelias minutes.
  8. 7. Sudėkite žuvies filė, brokolius ir žirnelius. Pagardinkite druska.
  9. 8. Pilkite grietinėlę ir patroškinkite maždaug 10 minutes.
  10. 9. Pabarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekite!
  11. pagamintas žuvies troškinys
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau žuvies troškinių receptų rasite: Žuvies troškiniai.
Orkaitėje keptas eršketas
(2)
Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai
(1)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Rūkyta žuvis
(2)