Keptuvėje kepta menkė tešloje iš miltų, kiaušinių ir pieno

2023-04-20 Autorius Violetos kambariukas

Keptuvėje kepta menkė tešloje iš miltų, kiaušinių ir pieno
Šį patiekalą labai gardu patiekti su virtomis bulvėmis ir agurkų padažu.

Ingredientai

    • menkės: 1 kilogramo
    • kvietinių miltų: 150 gramų
    • aliejaus: 0,5 stiklinės
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 180 gramų
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • žolelių prieskonių žuviai
    • citrinos sulčių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvalytą ir supjaustytą menkę (be kaulų) pašlakstome citrinos sultimis.
  2. 2. Tuomet iš miltų, kiaušinių, pieno ir prieskonių užmaišome tešlą.
  3. 3. Tada žuvies gabaliukus pavoliojame pasiruoštoje tešloje.
  4. 4. Kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol gražiai apskrus iš visų pusių (maždaug 5 minutes).
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Irena

Naudingas
(1)
Tobulai pavyko. Bus gaminama dar ne vieną kartą šitokia menkė. Ačiū. :)
Atsakyti
Keptuvėje kepta menkė tešloje iš miltų, kiaušinių ir pieno

Atsakinėjama į Komentarą

Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)