Vilkžuvė svieste su česnakiniais smidrais

2023-11-28 Autorius Skanūs kąsneliai

Vilkžuvė svieste su česnakiniais smidrais
Turiu pripažinti, kad vilkžuvė nėra pats dažniausias svečias mano virtuvėje. Nors žuvies stengiamės valgyti kaip įmanoma daugiau, bet ši žuvis nėra pasirinkimas numeris vienas. Ir net nežinau kodėl, nes ji mums tikrai labai patinka. Kad ją skaniai paruošti keptuvėje tikrai nereikia daug vargti. O dar jeigu su česnakiniais smidrais ir vyšniniais pomidorais, tai skonis apskritai fantastiškas, tarsi prabangiame restorane. Tad imkite tokį mano labai pamėgtą receptą ir pamėginkite. :)

Ingredientai

    • vilkžuvė: ~800 gramų
    • aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • sviestas: ~35-50 gramų
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    Taip pat:
    • smidrai: ryšulėlio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 0,5 nedidelio
    • aliejus: 2 arbatinių šaukštelių (kepimui)
    • vyšniniai pomidorai: 1 puodelio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vilkžuvę supjaustome gabaliukais, apiberiame svogūnų ir česnakų milteliais, taip pat druska bei pipirais.
  2. 2. Tada įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame žuvį ir kepame po maždaug 5-6minutes iš abiejų pusių.
  3. 3. Po to sudedame sviestą ir dar pakepame ant nedidelės kaitros kelias minutes vis pavartydami.
  4. 4. Smidrams nulaužome sumedėjusias dalį.
  5. 5. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Suberiame smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, ant nedidelės kaitros kepiname maždaug 5 minutes pamaišydami.
  6. 6. Tada į keptuvę sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus. Pabarstome viską druska. Pakepame dar keletą minučių.
  7. 7. Pateikiame karštus smidrus su iškepta žuvimi ir pomidoriukais. Papuošiame mėgstamomis žolelėmis. Skanaujame!
Vilkžuvė svieste su česnakiniais smidrais
Vilkžuvė svieste su česnakiniais smidrais
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)