Keptas įdarytas lynas orkaitėje su ryžiais

2019-09-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Keptas įdarytas lynas orkaitėje su ryžiais
Mano šeima yra tikrai didžiulė žuvies patiekalų mėgėja ir su dideliu malonumu valgome žuvį pietums. Šį kartą pasirinkome kepti lyną orkaitėje įdarytą su ryžiais (gaunasi ir garnyras tuo pačiu metu). Labai rekomenduoju!

Ingredientai

    • lynai: 1 (mano buvo didelis, tai užteko vieno dviems)
    • ryžiai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • krapai: 1 pundelio
    • petražolės: 1 pundelio
    • sviestas: 50 gramų 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 7 minutes.
  2. 2. Tuomet lyną išvalykite, nuskuskite ir nuplaukite.
  3. 3. Pabarstykite lyną druska bei pipirais.
  4. 4. Tada krapus bei petražoles pasmulkinkite, sumaišykite su virtais ryžiais.
  5. 5. Žuvį dėkite į kepimo indą. Į jos vidų dėkite ryžius.
  6. 6. Ant žuvies viršaus dėkite gabaliukus sviesto.
  7. 7. Galiausiai dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę pusvalandžiui.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu
(1)
Lazanija su žuvimi ir sūriu
(1)
Skaniausi menkės kepsneliai
(5)