Originaliame recepte toks padažas yra pilamas jau ant iškeptos lašišos, bet aš pati nusprendžiau prieš kepdama ją aptepti, ko pasėkoje ji gavosi tamsi, bet tikrai labai skani. Šis padažas tikrai atlieka savo darbą. Būtinai pamėginkite, jei mėgstate lašišos patiekalus.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Vietoje agavų sirupo galima naudoti medų arba klevų sirupą.
- Laimo sultis galima pakeisti citrinų sultimis.
- Šviežią imbierą galima pakeisti džiovintu (naudoti 1/2 arbatinio šaukštelio).
- Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu (be gliuteno alternatyva).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepant, lašišą būtina išimti iš šaldytuvo 15-20 minučių anksčiau.
- Geriausiems rezultatams naudokite ketaus arba nelimpančią keptuvę.
- Lašišos gabalėliai turėtų būti vienodo dydžio, kad išsikeptų tolygiai.
- Patiekalo skonį pagerina šviežias imbieras.
Atsakinėjama į Komentarą