Lašiša yra viena vertingiausių jūros gėrybių, pripažinta dėl savo turtingo skonio ir maistinių savybių. Šis patiekalas – tai tobula harmonija tarp švelnios, sultingos lašišos ir įvairių daržovių, kurios suteikia patiekalui ne tik sodraus skonio, bet ir papildo jį vertingomis maistinėmis medžiagomis. Orkaitėje keptos bulvytės ir morkytės su aromatingais rozmarinais tampa puikiu pagrindu, o šalia baigiama kepti marinavime išmirkyta lašiša tampa tikru šio patiekalo akcentu. Visą šią kompoziciją papildo ypatingos burokėlių salotos, kurios dėl savo unikalaus skonio ir vizualaus grožio tampa ne tik garnyru, bet ir savarankišku patiekalu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui, kai norisi nustebinti artimuosius ar svečius ypatingai skaniu ir sveiku patiekalu. L
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Nors lašiša šiame recepte yra pagrindinė žvaigždė, ją galima pakeisti ir kitomis žuvimis – upėtakiu, dorada ar jūros lydeka.
- Jei nemėgstate žuvies, galite rinktis kalakutienos filė ar vištienos krūtinėlę.
- Bulvytes galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, o morkytes – pastarnokais ar petražolių šaknimis.
- Vietoje rozmarino galima naudoti čiobrelius ar baziliką.
- Burokėlių salotoms paįvairinti vietoje raudonųjų svogūnų tinka šalotiniai svogūnai ar žalieji laiškiniai.
- Minkštą sūrį galima pasirinkti pagal skonį – tinka ožkos, feta ar net mocarela.
- Balzamiko actą galima pakeisti obuolių actu su medumi arba citrinos sultimis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Ruošiant lašišą, labai svarbu jos neperkepti – optimali kepimo trukmė yra 12-15 minučių 180°C temperatūroje.
- Prieš kepdami lašišą, marinuokite ją bent 30 minučių, kad mėsa įgautų sodresnį skonį.
- Bulvytes ir morkytes supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad jos iškeptų tolygiai.
- Burokėlius prieš kepimą keptuvėje galima iš anksto išvirti arba iškepti folijoje, taip sutaupysite laiko.
- Karamelizuojant burokėlius, naudokite neaukštą temperatūrą, kad cukrus nesudegintų.
- Salotas patiekite iškart po paruošimo, kad lapai neapvystų ir nesuminkštėtų.