Garnyras prie lašišos: Lašiša su klevų sirupu ir imbieru + orkaitėje keptos bulvės ir Briuselio kopūstai

2021-01-17 Autorius Skanauk su Aušra

Garnyras prie lašišos: Lašiša su klevų sirupu ir imbieru + orkaitėje keptos bulvės ir Briuselio kopūstai
Šis lašišos patiekalas yra tikrai paprastai pagaminamas. Žinoma, tenka palaukti, kol iškepa bulvės bei Briuselio kopūstai, bet laukti tikrai verta, nes tai yra nuostabus garnyras prie lašišos. Per tą laiką, kol kepė daržovės, lašišos filė tiesiog marinavosi šaldytuve. Klevų sirupo bei imbiero marinatas suteikia itin malonų, lengvą ir saldoką skonį lašišai. Visai šeimai labai patiko, visi gyrė ir sakė, kad šis patiekalas ant stalo turi atsidurti daug dažniau! 

Ingredientai

    Lašišai:
    • lašišos filė: 4 gabaliukai (išvis svoris buvo 500 gramų)
    • klevų sirupas: ketvirtadalio stiklinės
    • šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (smulkiai sukapotų)
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkintos)
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto (susmulkinto)
    • juodieji pipirai
    Bulvėms ir Briuselio kopūstams:
    • mažos bulvės: 500 gramų (supjaustytos ketvirčiais)
    • Briuselio kopūstai: 200 gramų (perpjautų perpus)
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Himalajų druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada visus nurodytus marinato ingredientus sumaišome tarpusavyje.
  3. 3. Gautu marinatu apliejame lašišą. Šaldytuve marinuojame maždaug 20 minučių.
  4. 4. Per tą laiką, dubenyje sumaišome bulves, Briuselio kopūstus, prieskonius ir aliejų. Juos perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. 5. Daržoves sudedame viena šalia kitos, kad jos kuo mažiau liestųsi. Kepame maždaug 40-45 minučių orkaitėje arba kol bulvės tampa švelniai auksinės spalvos ir suminkštėja.
  6. 6. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo sudedame lašišos gabaliukus.
  7. 7. Kepame orkaitėje maždaug 12-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  8. lašiša su klevų sirupu ir imbieru
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
  10. garnyras prie lašišos