Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi

2022-07-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Nors esame pripratę matyti mėsainius su įvairiausius mėsa, bet mes laužome standartus ir pagaminsime suvožtinius su žuvimi. Žuvį šiam patiekalui galima naudoti kokią mėgstate arba kokios šiuo metu turite savo šaldytuve.

Dar labai įdomu tai, kad galima kepti ir keptuvėje, orkaitėje arba net ant grilio. Pas mane šį kartą paprasčiausias variantas ir žuvis buvo iškepta keptuvėje. Sultingas vidus, traški išorė ir be galo geras skonis.

Ar žinojote? Sumaišytas majonezas su pomidorų padažu Jungtinėje Karalystėje yra naudojamas bene visiems žuvies patiekalams.

Ingredientai

    • šviežia lašišos filė be kaulų: 4x100 gramų
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakinė druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: pagal skonį
    • mėsainių bandelės: 4
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • sultenės lapeliai: 2 saujų
    • aliejus: šlakelio (jeigu kepsite keptuvėje)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos filė pabarstykite česnakine druska, pipirais ir rūkyta paprika.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  3. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  4. 3. Dėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių, kol žuvis apskrunda ir iškepa.
  5. 4. Majonezą sumaišykite su pomidorų padažu iki vientisos masės.
  6. 5. Mėsainių bandeles šiek tiek pašildykite.
  7. 6. Ant apatinės bandelės dėkite pasiruošto padažo, sultenės lapelius, žuvies filė ir uždenkite viršutine bandelės dalimi. Skanaukite!
  8. sumuštiniai - suvožtiniai su žuvimi lašiša
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau suvožtinių receptų rasite: Suvožtinių receptai.