Sumuštinis su silke ir burokėliais

2024-10-29 Autorius oSkanu.lt

Sumuštinis su silke ir burokėliais
Šis paprastas, bet elegantiškas užkandis puikiai tiks šventiniam stalui ar ypatingam užkandžiui. Kontrastingos spalvos ir skoniai – sodriai raudoni burokėliai, šviežia žalia salota ir sūri silkė – ne tik vilioja akį, bet ir pasižymi subalansuotais skoniais. Smulkiai pjaustyti laiškiniai česnakai suteikia papildomo aštrumo, subtiliai išryškindami kitų ingredientų skonį. Šis užkandis puikiai dera su tamsia duona, suteikdamas lengvai saldžų, žemišką skonį.

Redaktorės Vaidos komentaras - absoliučiai klasikinis derinys - silkė ir burokėliai - kuris niekada nenuvilia. Šįkart siūlau paįvairinti skonius pridedant šiek tiek šviežių salotų. Jų traškumas labai dera šiame sumuštinyje. Jeigu neturite romaninės salotos, ją galima pakeisti iceberg salotos lapais. Duoną pasirinkite savo mėgstamiausią, tinka ir šviesi, ir tamsi. 

Ingredientai

    • Silkė filė: 2 vnt.
    • Burokėliai: 2-3 vnt. (vidutinio dydžio, virti)
    • Majonezas: 1 valg. š. 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Romaninė salota: keli lapai
    • Duona: kelios riekės 
    • Laiškiniai česnakai: papuošimui (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtus burokėlius sutarkuoti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Pagardinti druska, pipirais. Įdėti majonezo. Gerai išmaišyti.
  3. 3. Silkės filė supjaustyti juostelėmis.
  4. 4. Ant duonos riekelių (jeigu didesnės riekės, jas supjaustyti juostelėmis) dėti romaninės salotos.
  5. 5. Ant salotos dėti po šaukštelį burokėlių.
  6. 6. Silkės juostelę dėti ant burokėlių sluoksnio.
  7. 7. Pagardinti smulkiai pjaustytais laiškiniais česnakais.