Sultinga žuvis kepta orkaitėje

2020-11-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Sultinga žuvis kepta orkaitėje
Kad ir kaip būtų gaila, bet mano šeimoje žuvies patiekalus valgome tik mes su vyru. Kad ir kaip nuspręsčiau žuvį paruošti, vaikai atsisako valgyti. Tikrai liūdna dėl to.

Pamenu, labai seniai, kai pradėjau gaminti žuvies patiekalus, tai jie nė iš tolo nepriminė tų, dabartinių. Man visados "pavykdavo" ją perkepti, būdavo sausa bei neskani žuvis. Gerai pamenu, kad viskas pasikeitė po mūsų kelionės į Maljorką, kai ten valgėme tobulai skanius žuvies patiekalus. Tada supratau, kad reikia išmokti žuvį paruošti tinkamai, tada bus galima valgyti ją nors kasdien... 

Šį kartą pasidalinsiu tobulu sultingos žuvies receptu, iškeptu orkaitėje. Todėl jeigu namuose turite baltos žuvies, imkitės darbų ir turėsite karališką vakarienę. O jei neturite, pasistenkite kuo greičiau turėti. :)

Ingredientai

    • balta žuvis be kaulų: 600 gramų
    • druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
    • vyšniniai pomidorai: 200 gramų
    • citrinos: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • žuvies prieskoniai: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį nuplaukite, nusausinkite bei pagardinkite druska ir pipirais.
  2. 2. Tuomet citriną nuplaukite bei supjaustykite griežinėliais. Citrinos griežinėliais išklokite kepimo indo dugną.
  3. 3. Tada pomidorus pašlakstykite aliejumi,
  4. 4. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais bei sudėkite ant citrinų.
  5. 5. Užspauskite česnako, pagardinkite žuvies prieskoniais, dėkite pomidorus ir pašlakstykite aliejumi.
  6. 6. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių. Patiekite ir skanaukite! ;)
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)
Kepta skorpionžuvė keptuvėje
(1)
Farširuota lydeka
(3)