Šašlykai granatų sulčių marinate - tai nepakartojamo skonio patiekalas, kuris nustebins jūsų artimuosius ir svečius savo sultingumu bei unikaliu skoniu. Granatų sultys suteikia mėsai malonų rūgštelėjimą ir padeda ją natūraliai suminkštinti, o tradiciniai prieskoniai papildo visą skonių puokštę. Šis receptas atkeliavo iš Kaukazo virtuvės, tačiau puikiai pritaikytas lietuviškam skoniui.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors recepte nurodyta kiaulienos sprandinė, tačiau galite naudoti ir kitas kiaulienos dalis, pavyzdžiui,
nugarinę arba
kumpį. Taip pat šašlykus galima ruošti iš jautienos,
avienos ar net vištienos filė. Jei neturite šviežių granatų sulčių, galite naudoti parduotuvėje pirktas 100% granatų sultis be pridėtinio cukraus. Raudonojo vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba balzaminiu actu. Į marinatą taip pat galite įdėti česnako, raudonėlio, kalendros ar kitų mėgstamų prieskonių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai mėsa marinuojama ne mažiau kaip 12 valandų, bet idealiausia - per naktį. Marinuojant ilgiau, sultys geriau įsigeria į mėsą, ji tampa minkštesnė ir skanesnė. Kepant ant laužo ar grilio, geriausia naudoti lapuočių medžių anglis, kurios suteikia malonų dūmų aromatą. Prieš kepant, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą - taip ji iškeps tolygiau. Šašlykus patiekite su šviežiomis daržovėmis, lavašu ar duona, taip pat tinka įvairūs padažai: česnakinis, jogurtinis ar pomidorų.