Šašlykai granatų sulčių marinate

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Šašlykai granatų sulčių marinate
Šašlykai granatų sulčių marinate - tai nepakartojamo skonio patiekalas, kuris nustebins jūsų artimuosius ir svečius savo sultingumu bei unikaliu skoniu. Granatų sultys suteikia mėsai malonų rūgštelėjimą ir padeda ją natūraliai suminkštinti, o tradiciniai prieskoniai papildo visą skonių puokštę. Šis receptas atkeliavo iš Kaukazo virtuvės, tačiau puikiai pritaikytas lietuviškam skoniui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors recepte nurodyta kiaulienos sprandinė, tačiau galite naudoti ir kitas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, nugarinę arba kumpį. Taip pat šašlykus galima ruošti iš jautienos, avienos ar net vištienos filė. Jei neturite šviežių granatų sulčių, galite naudoti parduotuvėje pirktas 100% granatų sultis be pridėtinio cukraus. Raudonojo vyno actą galima pakeisti obuolių actu arba balzaminiu actu. Į marinatą taip pat galite įdėti česnako, raudonėlio, kalendros ar kitų mėgstamų prieskonių. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai mėsa marinuojama ne mažiau kaip 12 valandų, bet idealiausia - per naktį. Marinuojant ilgiau, sultys geriau įsigeria į mėsą, ji tampa minkštesnė ir skanesnė. Kepant ant laužo ar grilio, geriausia naudoti lapuočių medžių anglis, kurios suteikia malonų dūmų aromatą. Prieš kepant, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą - taip ji iškeps tolygiau. Šašlykus patiekite su šviežiomis daržovėmis, lavašu ar duona, taip pat tinka įvairūs padažai: česnakinis, jogurtinis ar pomidorų. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 2 kilogramų
    • svogūnai: 4 (dideli)
    • granatų sultys: 2 stiklinių
    • raudonojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsą būtina supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais (maždaug 3-4 cm), o svogūnus reikia pjaustyti pusžiedžiais. Tuomet dideliame inde sumaišomi visi ingredientai - mėsa, svogūnai, druska bei pipirai.
  2. 2. Po to, reikės įpilti raudonojo vyno acto ir rankomis maišyti viską apie 5 minutes, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. 3. Galiausiai, visą mišinį užpilame granatų sultimis tiek, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Indą uždengiame ir padedame į šaldytuvą.
  4. 4. Mėsa privalo marinuotis mažiausiai 12 valandų, o geriausiai - visą naktį, kad sultys ir prieskoniai gerai įsigertų.
  5. 5. Kai marinatas baigs savo darbą, mėsą reikės suverti ant iešmų, tarp gabaliukų įterpiant svogūnų pusžiedžius.
  6. 6. Iešmus su mėsa galima kepti lauke ant žarijų apie 20-25 minutes, reguliariai vartant, kad iškeptų tolygiai.
  7. 7. Jeigu gaminate orkaitėje, šašlykus dėkite ant grotelių, po jomis padėję skardą sulčių surinkimui, ir kepkite 200°C temperatūroje apie 25 minutes.
  8. 8. Iškepusią mėsą patartina leisti "pailsėti" 5-10 minučių prieš patiekiant, taip ji išliks sultingesnė.
Naminiai mėsainiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
(2)
Kibinai. Trakų kibinų receptas
(29)