Autorius apie receptą
Tokio skanaus ir minkšto vištienos šašlyko aš dar nebuvau ragavusi. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs šį variantą su actu, svogūnais ir majonezu! Jį galite kepti tiek šašlykinėje, tiek orkaitėje. Abiem atvejais pavyksta puikiai.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje vieno nemažo viščiuko galima naudoti 1,5 kg vištienos krūtinėlės arba 1,2 kg vištienos šlaunelių be kaulų ir odos, taip sutaupant laiko pjaustant mėsą porcijomis.
- "Santa Maria" šašlykų prieskonius galima pakeisti namų gamybos prieskonių mišiniu, kurį sudaro po 1 arbatinį šaukštelį paprikos, čiobrelių, baziliko, 1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės ir žiupsnelis juodųjų pipirų.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su šlakeliu alyvuogių aliejaus, jei norite lengvesnio varianto su mažesniu kalorijų kiekiu.
- 9% actą galima pakeisti obuolių sidro actu arba citrinos sultimis, jei norite švelnesnio rūgštumo.
- Papildomam aromatui galima įdėti 2-3 susmulkintus česnako skilteles.
- Žolelių mėgėjai gali papildyti marinatą 1 valgomuoju šaukštu smulkintų šviežių petražolių arba krapų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištieną geriausia pjaustyti vienodo dydžio gabaliukais (maždaug 3x3 cm), taip užtikrinant tolygų iškepimą.
- Marinuojant mėsą, rekomenduojama ją reguliariai pavartyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.
- Prieš kepant, leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, taip ji tolygiau iškeps.
- Kepant ant iešmų, tarp mėsos gabalėlių galima įterpti svogūno ar paprikos gabaliukus papildomam skoniui.
- Kepant orkaitėje, geriausia naudoti kepimo skardą su grotelėmis, kad perteklinis skystis nutekėtų, o mėsa gražiai apskrustų.
- Prieš patiekiant, leiskite iškeptam šašlykui "pailsėti" 5-10 minučių, kad išliktų sultingesnis.
- Idealus vidinės vištienos temperatūros rodiklis – 75°C, tai užtikrina, kad mėsa yra visiškai iškepta, bet nepersausinta.
- Jei kepate orkaitėje, nustatykite 200°C temperatūrą ir kepkite apie 25-30 minučių, apversdami įpusėjus kepimui.
Atsiliepimai