Minkštas vištienos šašlykas marinuotas su actu, svogūnais ir majonezu

Autorius apie receptą

Tokio skanaus ir minkšto vištienos šašlyko aš dar nebuvau ragavusi. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs šį variantą su actu, svogūnais ir majonezu! Jį galite kepti tiek šašlykinėje, tiek orkaitėje. Abiem atvejais pavyksta puikiai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vieno nemažo viščiuko galima naudoti 1,5 kg vištienos krūtinėlės arba 1,2 kg vištienos šlaunelių be kaulų ir odos, taip sutaupant laiko pjaustant mėsą porcijomis.
  • "Santa Maria" šašlykų prieskonius galima pakeisti namų gamybos prieskonių mišiniu, kurį sudaro po 1 arbatinį šaukštelį paprikos, čiobrelių, baziliko, 1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės ir žiupsnelis juodųjų pipirų.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su šlakeliu alyvuogių aliejaus, jei norite lengvesnio varianto su mažesniu kalorijų kiekiu.
  • 9% actą galima pakeisti obuolių sidro actu arba citrinos sultimis, jei norite švelnesnio rūgštumo.
  • Papildomam aromatui galima įdėti 2-3 susmulkintus česnako skilteles.
  • Žolelių mėgėjai gali papildyti marinatą 1 valgomuoju šaukštu smulkintų šviežių petražolių arba krapų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną geriausia pjaustyti vienodo dydžio gabaliukais (maždaug 3x3 cm), taip užtikrinant tolygų iškepimą.
  • Marinuojant mėsą, rekomenduojama ją reguliariai pavartyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.
  • Prieš kepant, leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, taip ji tolygiau iškeps.
  • Kepant ant iešmų, tarp mėsos gabalėlių galima įterpti svogūno ar paprikos gabaliukus papildomam skoniui.
  • Kepant orkaitėje, geriausia naudoti kepimo skardą su grotelėmis, kad perteklinis skystis nutekėtų, o mėsa gražiai apskrustų.
  • Prieš patiekiant, leiskite iškeptam šašlykui "pailsėti" 5-10 minučių, kad išliktų sultingesnis.
  • Idealus vidinės vištienos temperatūros rodiklis – 75°C, tai užtikrina, kad mėsa yra visiškai iškepta, bet nepersausinta.
  • Jei kepate orkaitėje, nustatykite 200°C temperatūrą ir kepkite apie 25-30 minučių, apversdami įpusėjus kepimui.

Ingredientai

    • viščiukai: 1 nemažo (~1,5 kilogramo)
    • svogūnai: 4
    • "Santa Maria" šašlykų prieskoniai (arba kiti mėgstami)
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 125 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viščiuką supjaustykite gabalais.
  2. 2. Svogūnus sutarkuokite arba susmulkinkite smulkintuvu.
  3. 3. Į dubenį dėkite viščiuko gabaliukus, berkite prieskonius, dėkite svogūnus, majonezą, pilkite actą bei viską labai gerai išmaišykite. Aš pati juodųjų pipirų ir druskos nenaudojau, nes skonio visiškai pakako nuo prieskonių šašlykams.
  4. 4. Tuomet uždenkite bei palikite šaldytuve maždaug parai marinuotis.
  5. 5. Po to maukite ant iešmų bei kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, vis vartydami, kol visiškai iškeps. Iš bėdos galima kepti ir orkaitėje, jei nėra galimybės išsikepti lauke.
  6. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Minkštas vištienos šašlykas marinuotas su actu, svogūnais ir majonezu
Minkštas vištienos šašlykas marinuotas su actu, svogūnais ir majonezu

Atsiliepimai

Lietinių keksiukai su vištienos ir daržovių įdaru
(3)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)