Vištienos šašlykai, kamado tipo grilyje, ant rotisserie iešmo

2025-04-14 Autorius oSkanu.lt

Vištienos šašlykai, kamado tipo grilyje, ant rotisserie iešmo
Vištienos šašlykai, kepti ant kamado tipo grilio naudojant rotisserie iešmą, yra ypatingai sultingi ir aromatingi. Rotisserie kepimo būdui būdinga nuolat besisukanti mėsa, todėl ji apskrunda tolygiai, išsaugodama visas sultis viduje.

Tradicinis mango ir čili padažų derinys suteikia egzotiško salstelėjimo su lengvu aštrumu, o mango & kario prieskoniai sustiprina skonį ir suteikia patiekalui ypatingą poskonį. Gaminant tokiu būdu, vištiena tampa ne tik skani, bet ir maistinga.

Geriausia šiuos vištienos šašlykus patiekti su gaivia mango ir pomidorų salsa bei kvapniais, gerai paruoštais ryžiais. Tai puikus pasirinkimas tiek vasaros kepsnių vakarėliams, tiek jaukioms vakarienėms namuose.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė gali būti keičiama į vištienos šlaunelių mėsą - ji riebesnė, todėl bus dar sultingesnė.
  • Mango & chilli padažą galima pakeisti aitriųjų paprikų padažu.
  • Jei neturite mango & kario prieskonių, juos galite maišyti patys iš kario, cinamono, imbiero ir trupinto džiovinto mango miltelių.
  • Pesto padažą galima keisti į chimichurri arba gvakamolės padažą.
  • Ryžiai gali būti keičiami į kuskusą, bolivinę balandą arba orkaitėje keptas bulves.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vištieną geriausia marinuoti bent 2 valandas, bet jei turite laiko, palikite marinuotis per naktį – skonis bus dar intensyvesnis.
  • Rotisserie iešmą geriausia sureguliuoti taip, kad mėsa suktųsi tolygiai ir nesiliestų prie grilio sienelių.
  • Keptuvėje ar orkaitėje kepti šašlykai nebus tokie sultingi kaip rotisserie būdu, tačiau galite kepti ant grotelių su dangčiu, nuolat juos vartydami.

Kalorijos

  • Viso patiekalo kalorijos: ~2200 kcal 
  • Vienos porcijos kalorijos: ~550 kcal 

Ingredientai

    Marinatui:
    • Vištienos krūtinėlė arba šlaunelės be kaulų: 800 g
    • Mango & chilli padažas: 3 valg. šaukštai
    • Mango & curry prieskoniai: 2 arb. šaukšteliai
    • Druska: 1 arb. šaukštelis
    • Juodieji pipirai: 1/2 arb. šaukštelio
    Kepimui:
    • Rotisserie iešmas
    • Kamado tipo grilis arba kitas kepsninės tipas
    • Pesto padažas: 2 valg. šaukštai
    Patiekimui:
    • Ryžiai: 1 stiklinė
    • Pomidorai: 2 vnt.
    • Mango: 1 vnt.
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
    • Kalendra: 1 sauja
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinavimas: Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ir dėkite į dubenį.
  2. 2. Supilkite mango & chilli padažą, pabarstykite mango & curry prieskoniais, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. 3. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis bent 2 valandoms, o dar geriau – per naktį.
  4. 4. Paruošimas kepimui: Pasiruoškite rotisserie iešmą ir suverkite vištienos gabaliukus tolygiai, kad kepant jie nesiliestų vienas prie kito.
  5. 5. Grilio paruošimas: Kamado tipo grilį įkaitinkite iki 170°C. Jei naudojate anglis, palaukite, kol jos tolygiai užsikurs ir nebeliks didelių liepsnų.
  6. 6. Kepimas: Rotisserie iešmą dėkite į grilį, nustatykite lėtą sukimosi greitį.
  7. 7. Kepkite apie 30-40 min., kol vištiena taps auksinės spalvos ir bus pilnai iškepusi.
  8. 8. Pabaiga: Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, aptepkite vištieną pesto padažu ir leiskite jam truputį apskrusti.
  9. 9. Patiekimas: Kol vištiena kepa, paruoškite garnyrą: mango ir pomidorus supjaustykite kubeliais, smulkiai sukapokite svogūną ir kalendrą. Sumaišykite su druska ir pipirais.
  10. 10. Patiekite kartu su virtais ryžiais ir vištienos šašlykais.
Vištienos šašlykai, kamado tipo grilyje, ant rotisserie iešmo
Vištienos šašlykai, kamado tipo grilyje, ant rotisserie iešmo
Vištienos šašlykai, kamado tipo grilyje, ant rotisserie iešmo
Pad Thai su vištiena
(2)
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Vištienos užtepas
(2)
Vištiena su avokadu ir cukinija
(2)