Autorius apie receptą
Kiaušiniai - nuostabus baltymais praturtintas maisto produktas. Ypač sportuojantys asmenys stengiasi kiaušinius įtraukti kuo dažniau į savo mitybos racioną. Nors kiaušinio trynys ir turi cholesterolio - jame randame ne tik riebalų, bet taipogi ir gausų tų pačių baltymų kiekį, tad prieš gaminant nereikia skubėti išmesti šios kiaušinio dalies (nors kiti taip ir mėgsta padaryti).
Yra labai gerai žinoma, kad bet koks sveikas maistas tam, kad būtų kuo naudingesnis žmogaus organizmui, turi būti ir sveikai paruoštas. Nereikalingi papildomi padažai, riebalai arba prieskoniai sveiką produktą gali paversti ir ne itin sveiku arba visai nesveiku. Kalbant apie kiaušinius - jų nauda taipogi gerokai priklauso nuo apdorojimo, paruošimo ir patiekimo. Kepant mums įprastą
kiaušinienę dažnas labai mėgsta naudoti riebalus arba kitaip tariant, jų reikia tam, kad maistas gaminant nepridegtų. Virti kiaušiniai gali būti ir kiek pabodę. Norint skysto, arba kieto kiaušinio - ne visada gausime norimą nuostabų rezultatą. Bet visai kitas reikalas yra benedikto kiaušinis. Virtas kiaušinis be lukšto - matai norimą rezultatą, nori skysčiau - trauki lauk, kiečiau - palieki vandenyje dar keletui minučių. Benedikto kiaušiniui visai nereikia papildomų riebalų. Tik vandens virimui.
Atsiliepimai
Aurelija
Atsakyti