Orkaitėje užkeptas lietuviškas karbonadas su sūriu

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje užkeptas lietuviškas karbonadas su sūriu
Paskutiniu metu aš karbonadus su sūriu savo šeimai ruošiu tik šitaip. Didžiausias pliusas, kad nereikia prie keptuvės stovėti, įdedi į orkaitę ir lauki. Kaip galima matyti nuotraukoje, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, kiekvienam užgarantuoja sotumo jausmą.
 
Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, galite eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis. Puikiai tiks kiaulienos sprandinė, jautienos nugarinė arba net vištienos krūtinėlė, jei norite lengvesnio varianto. Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu ar netgi ožkų sūriu, jei mėgstate intensyvesnį skonį. Vietoje pomidorų padažo galite naudoti tirštas pomidorų pastas, naminį pomidorų padažą arba net pomidorų sals1. Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, grietine arba grietinėle, jei norite mažiau kaloringo varianto. Dar paįvairinimui galima ant viršaus užpjaustyti obuolio, kaip minima originaliame recepte, arba ananaso griežinėlių, kurie suteiks malonų saldumą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad patiekalas būtų ypač sultingas, prieš dedant į orkaitę, galite mėsą apvynioti plona bekono juostele. Taip pat svarbu neperkepti mėsos – stebėkite kepimo laiką, kad karbonadas išliktų minkštas ir sultingas. Jei norite, kad sūris gražiai apkeptų ir įgautų auksinę spalvą, paskutinėms 2-3 minutėms galite įjungti orkaitės grilio funkciją. Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes – taip mėsa bus dar sultingesnė, o skoniai geriau pasiskirstys. 

Ingredientai

    • Kiaulienos nugarinė: 800 g 
    • Morkos: 3 vidutinio dydžio 
    • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio 
    • Fermentinis sūris: 200 g 
    • Pomidorų padažas: 4 šaukštai 
    • Majonezas: 3 šaukštai 
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį (rekomenduojama druska, pipirai, česnako milteliai, džiovintas rozmarinas) 
    • Aliejus kepimui: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite kiaulienos nugarinę ir plonai išmuškite.
  2. 2. Tuomet įtrinkite mėgstamais prieskoniais ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, kol prieskoniai įsigers.
  3. 3. Po to smulkiai supjaustykite svogūnus.
  4. 4. Burokinės tarkos pagalba sutarkuokite morkas.
  5. 5. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę (su šlakeliu aliejaus), troškinkite iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirštame įdėti ir prieskonių.
  6. 6. Baigiantis kepimui dėkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir išmaišykite.
  7. 7. Tada kiekvieną karbonado blyną ištepkite majonezu, ant viršaus dėkite morkas, nepagailėkite!
  8. 8. Po to kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 25 minutes.
  9. 9. Kepimo laikui besibaigiant užbarstykite tarkuotu sūriu ir dar kelioms minutėms dėkite į karštą orkaitę.
  10. 10. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite fantastiškiausius karbonadus! ;)

Daiva Janciauskiene

Naudingas
(34)
Labai skanus, po to kaip pabandziau taip pagaminti gaminu tik sitaip siulau visoms seimininkems
Atsakyti

Ritis

Naudingas
(16)
Gal ir labai skanu bet čia jau ne karbonas o šiaip kepsnys ir galetumet jam ir sugalvoti pavadinimą

undefined

Naudingas
(4)
Taip labai skanu, bet ne karbonadas.
Atsakyti

Eufruzina Viduoliene

Naudingas
(9)
Aš dažnai taip kepu
Atsakyti

Linas

Naudingas
(1)
Labai skanu. Tik vietoje majonezo naudoju grietinę su šiek tiek garstyčių.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Chašlama su kiauliena
(6)
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)
Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
(18)