Kaip ir kiek laiko virti plaučius?

2022-11-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kaip ir kiek laiko virti plaučius?
Kiaulės plaučiai.

Visa ši istorija prasidėjo nuo to, kad darbe ėmiau ir papasakojau, kad mano dukra paprašė, kad išvirčiau jos mėsytės, kaip virdavau seniau, kai močiutė dar pati augindavo kiaules. Pirmiausia net nelabai supratau apie kokią mėsą ji kalba. Tuomet dar pridūrė, kad "ta mėsa plaukia", kai būna verdama. Supratau, kad kalba vyksta apie plaučius. O kai apie tai papasakojau darbe, kitą dieną gavau naminės kiaulės plaučių dovanų. Va čia tai gėris pagalvojau. Tad šį kartą papasakosiu kaip ir kiek laiko virti kiaulės plaučius, kad būtų paruošti valgymui.

Ingredientai

    • kiaulės plaučiai
    • vanduo
    • druska
    • lauro lapai
    • pipirų žirneliai
    • morkos
    • svogūnai
    • salieras (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jei virsite šaldytus plaučius, juos atitirpiname kambario temperatūroje.
  2. 2. Tada gerai nuplauname ir užmerkiame šaltu vandeniu. Vandenį kelis kartus pakeičiame, kol šis tampa švarus ir nebebūna kraujingas. Idealiausia pamirkyti bent porą valandų ir bent kelis kartus per tą laiką, pakeisti vandenį.
  3. 3. Plaučiams virti renkamės aukštą puodą, kad nereiktų pripilti vandens iki pat viršaus, nes verdant plaučiai tikrai plūduriuoja vandens paviršiuje. Sudedame plaučius į puodą, įberiame gausiai druskos, lauro lapų, pipirų žirneliais, morką, svogūną, idealiai tinka ir salieras, jei tik turite.
  4. 4. Užverdame, nugriebiame susidariusias putas ir nešvarumus, sumažiname kaitrą ir verdame maždaug 2 valandas.
  5. 5. Po to įsmeigus šakutę ar ką nors aštraus į plaučius neturėtų bėgti kraujingas skystis.
  6. 6. Plaučius galima valgyti iškart išvirtus su mėgstamu garnyru arba galima ką nors gaminti iš jau virtų plaučių.
  7. 7. Tiesa, labai tinka plaučius jau išvirtus užšaldyti porcijomis ir prireikus išsiimti iš kameros. Skanaus!
Karaimų tešlos kibinai su mėsa
(2)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)