Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su skania glazūra

2024-11-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su skania glazūra
Sultingi ir minkšti kiaulienos šonkauliukai su saldžiarūgšte glazūra – tai patiekalas, kuris nepaliks abejingų. Nors kepimo laikas gali atrodyti ilgas, didžiąją darbo dalį už jus atliks orkaitė. Šiame recepte glazūrai naudojamas vyšnių skonio sirupas suteikia ypatingą poskonį, tačiau nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti kitus skonius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos šonkauliukai: galite naudoti jautienos šonkauliukus arba vištienos sparnelius.
  • Vorčesterio padažas: pakeiskite sojų padažu arba balzamiko actu.
  • Dižono garstyčios: naudokite paprastas garstyčias arba krienų padažą.
  • Vyšnių skonio sirupas: tinka aviečių, granatų ar slyvų skonio sirupai.
  • Čili padažas: galite naudoti aštrų pomidorų padažą arba tabasko padažą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami, leiskite šonkauliukams gerai pasimarinuoti – tai užtikrins intensyvesnį skonį.
  • Kepimo metu naudokite kepimo rankovę arba foliją, kad mėsa išliktų sultinga.
  • Glazūruodami šonkauliukus, galite juos trumpam pakepti ant grilio, kad gautųsi traški plutelė.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 1000 kcal 

Ingredientai

    • Kiaulienos šonkauliukai (mėsingi): 1 kg
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: žiupsnelis
    • Čili: žiupsnelis
    • Vorčesterio padažas: 2 v. š.
    • Dižono garstyčios: 1 v. š.
    Glazūrai:
    • Pomidorų padažas: 1 v. š.
    • Vyšnių skonio sirupas: 2 v. š.
    • Citrinos sultys: šlakelis
    • Čili padažas: šlakelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinavimas: kiaulienos šonkauliukus įtrinkite druska, juodaisiais pipirais, čili, Dižono garstyčiomis ir Vorčesterio padažu.
  2. 2. Palikite marinuotis šaldytuve bent 4–6 valandas, kad skoniai įsigertų.
  3. 3. Kepimas: marinuotus šonkauliukus sudėkite į kepimo rankovę arba sandariai suvyniokite į foliją.
  4. 4. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C ir kepkite apie 1 valandą 30 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
  5. 5. Glazūravimas: sumaišykite pomidorų padažą, vyšnių skonio sirupą, citrinos sultis ir čili padažą, kol gausite vienalytę masę. Išimkite šonkauliukus iš orkaitės, atsargiai atidarykite kepimo rankovę arba nuimkite foliją ir gausiai aptepkite paruošta glazūra.
  6. 6. Apkepimas: padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 °C ir grąžinkite šonkauliukus į orkaitę. Kepkite dar 15–20 minučių, kol glazūra karamelizuosis ir šonkauliukai gražiai apskrus.
  7. 7. Patiekimas: išimkite šonkauliukus iš orkaitės ir leiskite jiems kelias minutes pailsėti. Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovių salotomis.
  8. 8. Santrauka: Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiarūgšte glazūra – tai puikus pasirinkimas sočiai ir skaniai vakarienei. Nors paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, rezultatas atperka pastangas. Eksperimentuokite su ingredientais ir prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonio derinį. Nepamirškite, kad tinkamas marinavimas ir kepimo technika užtikrins, jog mėsa bus minkšta, sultinga ir aromatinga.
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su skania glazūra
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
(1)
Charčio su kiauliena
(6)