Kiaulienos karka kazane - aluje

2021-12-16 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos karka kazane - aluje
Atėjo diena, kai labai užsinorėjau skaniai paruo6tos karkos. Per gyvenimą esu mėginęs daug karkos paruošimo būdų, tačiau niekada nebuvau ruošęs kazane. Tad ėmiau darbo ir gavau tobulą rezultatą, kuris pranoko visus mano lūkesčius. Skonis buvo tiesiog idealus ir seilė bėga vien prisiminus, kaip skaniai valgiau. 

Dar vienas nuostabus dalykas šiame recepte yra ne pati karka, o tobulas padažas kuris lengvai pagaminamas iš sultinio kuriame virė karka. Traukiame kazaną (jei neturite, labai rekomenduoju kuo greičiau įsigyti) ir bėgam gaminti pagal šį fantastišką receptą!

Ingredientai

    • kiaulienos karkos: 2
    • šviesus alus: 1 litro
    • česnakas: 1 galvutės
    • saliero stiebai: 4-6
    • svogūnai: 3-4 vidutinio dydžio
    • rozmarinas: 3-4 šakelių
    • aitrieji pipirai: 1-2
    • morkos: 2-3 vidutinio dydžio
    • imbiero šaknis: 1 nedidelės
    • druska
    • malti pipirai
    • pipirai žirneliais
    • lauro lapai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia karkuose padarykite skylutes su peiliu ir prikaišykite česnako skiltelėmis.
  2. karka su česnako skiltelėmis
  3. 2. Suruoškite reikiamus ingredientus: Morkas supjaustykite į kelias dalis, nuvalykite svogūnus, nuvalykite imbiero šaknį ir salierų stiebus.
  4. suruošti ingredientai karkai kazane
  5. 3. Dėkite į kazano apačią karkas, ant viršaus - morkas, svogūnus, imbierą, kelias česnako skilteles ir salierų stiebus, aitrųjį pipirą bei rozmarino šakeles. Gerai padruskinkite, papipirinkite, dėkite kelis lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilkite viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
  6. suruošta karka su prieskoniais kazane
  7. 4. Dėkite kazaną ant užkurto pečiuko ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir palikite valandai. Kartas nuo karto atidarykite ir pašalinkite susidariusias putas.
  8. 5. Po vienos valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverskite karkas, kad tolygiai išvirtų ir virkite dar maždaug 60 minučių.
  9. apvirusios kiaulienos karkos
  10. 6. Po 2 valandų virimo ištraukite karkas ir padėkite į šoną. Likusį sultinį supilkite į dubenį, pasigaminsime padažą.
  11. 7. Padažas: Į karštą sultinį įberkite porą šaukštų kvietinių miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkinkite su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaukite, jei ko nors trūksta - dar įdėkite (kiekvieno skonio reikalas).
  12. padažas karkai
  13. 8. Tada kazane gerai įkaitinkite maždaug 200 mililitrų aliejaus.
  14. įkaitintas aliejus kazane
  15. 9. Dėkite vieną karką ir apskrudinkite iš vieno šono maždaug 3-5 minutes.
  16. skrudinama karka kazane
  17. 10. Perveskite ir kepkite kitą šoną dar maždaug 3-5 minutes. Išimkite.
  18. apskrudinta karka kazane
  19. 11. Pakartokite tą patį su antra karka.
  20. apskrudinama antra karka
  21. 12. Ir antroji karka labai gražiai apskrunda.
  22. gražiai apskrudusi kiaulienos karka kazane
  23. 13. Atėjo eilė patiekti ir lepintis. Garnyrui labai tinka bulvės ir/arba troškinti kopūstai, skanaus!;)
Kiaulienos nugarinės išpjova pipiriniame granatų padaže
(3)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)