Autorius apie receptą
Ar jau pradėjote savo šašlykų sezoną? Mes tai padarėme jau praėjusį savaitgalį, o šį būtinai kartosime. Ir praėjusi savaitgalį išmėginau naują šašlykų marinatą, kurio dar niekada nebuvau mėginusi - su pomidorų sultimis ir svogūnais. Mėsa gavosi be galo minkšta ir tikrai nustebino iš pačios geriausios pusės. Tad ir šį savaitgalį būtinai gaminsime pagal tą patį receptą. Tą patį labai drąsiai rekomenduoju padaryti ir Jums. Esu tikra, kad galutinis rezultatas nenuvils!
Galimos ingredientų alternatyvos Nors tradiciškai šašlykai gaminami iš kiaulienos sprandinės, galite drąsiai eksperimentuoti su kitomis mėsos rūšimis. Puikiai tiks:
Reklama
Vietoje įprastų pomidorų sulčių pakeliuose galite naudoti:
Jei neturite prieskonių šašlykams, galite naudoti:
- Smulkintus rozmarinus su čiobreliais;
- Juodųjų pipirų ir kalendros sėklų mišinį;
- Papriką, kumino sėklas ir česnaką;
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduoju:
- Mėsą pjaustyti vienodo dydžio gabaliais (maždaug 3-4 cm), kad ji iškeptų tolygiai;
- Marinuoti mėsą šaltai, šaldytuve, ne mažiau kaip 6 valandas, o geriausia – per naktį;
- Prieš kepant, leisti mėsai pasiekti kambario temperatūrą (išimti iš šaldytuvo likus 30 min. iki kepimo);
- Kepant ant grotelių, mėsą sukioti reguliariai, kad ji keptų tolygiai;
- Žarijas paruošti iš anksto, kad jos būtų karštos, bet ne liepsnojančios;
- Po kepimo leisti mėsai "pailsėti" apie 5-10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai;
Atsiliepimai