Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra

2024-01-25 Autorius Skanūs kąsneliai

Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
Šiandien noriu Jums parodyti itin skanius orkaitėje keptus šonkauliukus su pikantiška medaus glazūra. Man jie buvo tikrų tikriausias atradimas. Gaminsiu šitaip dar labai daug kartų, būtinai pamėginkite ir Jūs! 

Beje, šiais pasiteisinusiais šonkauliukų receptais jau dalinausi:
- apvirti ir orkaitėje kepti šonkauliukai;
- paprastai orkaitėje kepti šonkauliukai su bulvėmis;
- marinuoti BBQ šonkauliukai orkaitėje;

Einame gaminti! 

Ingredientai

    • mėsingi šonkauliukai: 1,5 kilogramo
    • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 1
    Glazūrai:
    • skystas medus: 30 gramų
    • pomidorų padažas: ~55 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: žiupsnelio
    • čili milteliai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą gerai įtriname prieskoniais bei aliejumi.
  2. 2. Uždengę paliekame marinuotis per visą naktį.
  3. 3. Tada mėsą perkeliame kauliukais į viršų kepimo formą, supilame marinatą, sumetame smulkiai sukapotą svogūną.
  4. 4. Uždengę su folija kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  5. 5. Kai mėsa suminkštėja (patikriname peiliu) atidengiame foliją.
  6. 6. Glazūrai sumaišome prieskonius su medumi ir pomidorų padažu bei spaustu česnaku. Apverčiame mėsos gabalėlius bei gerai aptepame paruošta glazūra.
  7. 7. Dar pakepame apie 20-30 minučių.
  8. 8. Iškeptą mėsą paliekame apie 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
  9. 9. Patiekiame su apkeptomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Skanaujame!
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Kiaulienos slėgtainis su špinatais
(1)
Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena
(3)
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)
Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
(1)