Autorius apie receptą
Šiandien noriu Jums parodyti itin skanius orkaitėje keptus šonkauliukus su pikantiška medaus glazūra. Man jie buvo tikrų tikriausias atradimas. Šis receptas puikiai subalansuoja saldų, aštrų ir rūgštų skonį, sukurdamas nepamirštamą gastronomišką potyrį. Šonkauliukai, lėtai kepti orkaitėje, tampa itin minkšti – mėsa tiesiog tirpsta burnoje, o karamelizuota medaus glazūra suteikia patiekalui išskirtinį, blizgantį vaizdą ir neapsakomą skonį. Gaminsiu šitaip dar labai daug kartų, būtinai pamėginkite ir Jūs!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje skysto medaus galite naudoti klevų sirupą arba rudą cukrų.
- Pomidorų padažą galima pakeisti barbekiu padažu arba tiršta pomidorų pasta, sumaišyta su trupučiu vandens.
- Jei neturite vorčesterio padažo, galite jį pakeisti obuolių sidro actu su žiupsneliu cukraus.
- Sojų padažą galima pakeisti tamari padažu, kuris yra mažiau sūrus.
- Prieskonių kiekį galite keisti pagal savo skonį – jei mėgstate aštresnius patiekalus, drąsiai dėkite daugiau čili miltelių ar net šviežių čili pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama šonkauliukus marinuoti ne mažiau kaip 12 valandų, kad prieskoniai ir padažai gerai įsigertų į mėsą.
- Kepimo metu rekomenduojama naudoti termometrą – optimali vidinė mėsos temperatūra turėtų būti apie 85-90°C.
- Jei norite, kad glazūra būtų dar blizgesnė ir karamelizuotesnė, paskutines 5-10 kepimo minučių galite įjungti grilio funkciją.
- Taip pat svarbu leisti iškeptai mėsai pastovėti prieš patiekiant – tai leidžia sulčių cirkuliacijai stabilizuotis, todėl mėsa išlieka sultingesnė.
Atsiliepimai