Troškiniai turi vieną didžiulį trūkumą - jie atrodo neišvaizdžiai ir man dažnai būna sunku juos nufotografuoti tinkamai, bet iš savęs jie yra labai sotūs ir be galo skanūs skanūs. Tokiam troškiniui labai tinka ir rauginti kopūstai, bet aš labai mėgstu troškinius ir su šviežiais kopūstais, tai šiam variantui dažniau renkuosi būtent juos.
Beje, į tokį troškinį taip pat labai skanu įpjaustyti rūkytos šoninės. Arba jį gaminti su parūkytais šonkauliais. Labai tiktų ir vištiena.
kiaulienos sprandinė: ~500 gramų gabalėlio (arba mentės, arba kitokios mėgstamos minkštos mėsos)
šviežio kopūsto galvos: ketvirčio
apvirti baravykai: 0,5 litro (tinka bet kokie valgomi grybai)
natūralus pomidorų padažas su daržovėmis: 4-5 šaukštų
svogūnai: 1
morkos: 1
pipirų žirneliai
malti pipirai
laurų lapai
druska
gelsvės šaknis: mažo gabalėlio (neprivaloma)
kumino sėklos: žiupsnelio
aliejus
sviesto: gabaliuko
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mėsytę supjaustykite mažais gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Tuomet apkepkite karštame aliejuje, sumažinkite kaitrą, įpilkite šiek tiek vandens (kad vos apsemtų), įberkite pipirų žirnelių, įdėkite lauro lapą, suberkite kumino sėklas ir dėkite gelsvės šaknį.
3. Ant labai mažos kaitros troškiname maždaug 40-60 minučių, kol mėsytė tampa labai minkšta.
4. Tada tarkuotas morkas pakepinkite svieste kartu su smulkiai sukapotu svogūnu, pridėkite juostelėmis supjaustytų grybukų.
5. Sukrėskite pomidorų padažą. Truputį patroškinę, visą šį gėrį suverskite į indą ant minkštos mėsytės. Jei reikia, dar pasūdykite bei pabarstykite pipirų.
6. Ant viršaus uždėkite supjaustytą šviežią kopūstą bei dar truputį viską patroškinkite, kol kopūstas suminkštėja, tačiau išlieka skaniai traškus.