Kiaulienos sprandinės troškinys su konservuotomis pupelėmis ir grietine

2024-02-08 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės troškinys su konservuotomis pupelėmis ir grietine
Šiandien Jums parodysiu savo šeimos labai pamėgtą troškinį, kurį mes ruošiame iš kiaulienos sprandinės, konservuotų pupelių (įprastai naudoju baltąsias, bet tinka ir kitokios), taip pat viską pagardinu grietine ir pomidorų padažu. Dar dėl lengvo aštrumo visada įdedu čili pipirą, bet jis nėra būtinas. O jeigu mėgstate aštriau - kaip tik galite įdėti ir dar daugiau. Nors ingredientai ir visiškai paprasti, tačiau galiu Jums užgarantuoti, kad kartu sujungus sukuria vieną fantastišką skonį, o mėsa gaunasi itin minkšta ir tobula. Būtinai pamėginkite jau šiandien! :) 

Ingredientai

    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • 30% grietinė: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 200 mililitrų
    • petražolės: 50 gramų
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaulienos sprandinė: 500 gramų
    • konservuotos pupelės: 300 gramų
    • čili pipirai: 1
    • svogūnai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite kubeliais bei sudėkite į gilią įkaitintą keptuvę (arba puodą) su aliejumi bei kepkite maždaug 7 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  2. 2. Tuomet apkepus mėsai sudėkite susmulkintą svogūną, čili pipirą bei užpilkite sultiniu.
  3. 3. Berkite druskos bei pipirų ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25 minutes ant silpnos ugnies.
  4. 4. Po 25 minučių sudėkite pupeles, grietinę ir pomidorų padažą, berkite susmulkintas petražoles ir išmaišiusios troškinkite dar apie 10 minučių.
  5. 5. Tada kiaulienos troškinį su pupelėmis patiekite karštą su juoda duona arba virtomis bulvėmis arba kaip norisi:) Skanaukite!
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
(2)
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)